Přejít k hlavnímu obsahu

Trápení Fnatic na Worlds je u konce. Světový šampionát opouštějí pouze s jednou výhrou

18. 10. 2021 | 09:30 League of Legends Reportáž
Ve skupině C jsme jako evropští fanoušci viděli velkou naději, protože zas tak složitě pro Fnatic nevypadala. Ovšem absence Upseta pouhých několik hodin před začátkem základních skupin výrazně zkomplikovala jakékoliv naděje Fnatic. Náhradní marksman Bean odvedl výborný výkon na to, že se jednalo o premiéru na té nejvyšší úrovni, ale na postup to nestačilo.
Cesta Fnaticu na Worlds je u konce!
Cesta Fnaticu na Worlds je u konce!
Zdroj: Riot Games/Fnatic

Předposlední den základních skupin je u konce a pro mnoho fanoušků se jedná o jakési vysvobození. Fnatic nevypadal ve své kůži a nemůžeme stále přesně říct, že víme od této organizace kompletní pravdu o tom, co se během světového šampionátu odehrálo. Kromě náhlé absence Upseta rovněž vznikly nepokoje v týmu, po kterých se údajně do šarvátky dostal Bwipo s Adamem. Že se nejedná o pouhou domněnku je samozřejmé, protože Bwipo si na sociálních sítích odstranil ze sledovaných účtů všechny lidi, co se jakýmkoliv způsobem podílejí na fungování Fnaticu.

Cenou útěchy bylo alespoň vítězství proti úřadujícím vítězům MSI a jednomu z nejlepších týmů světa Royal Never Give Up. Nejednalo se o tu nejčistější hru, ale to se asi nedá říct o jakémkoliv zápase, který Fnatic na letošním Worlds odehráli. Stejně jako zmiňujeme neúspěchy a frustraci, tak pro náhradníka v roli marksmana Beana se určitě dá mluvit o částečném úspěchu. Tento talentovaný mladý Němec si nikdy nezahrál výše jak v European Masters, takže krok to byl pro něj velký a určitě pod tak velkým tlakem nikoho nezklamal – právě naopak většinu lidí překvapil.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Kompletní výsledky posledního hracího dne skupiny C jsou následovné.

Poslední skupina je pro nás Čechy ta nejdůležitější. Už dnes od 13:00 se o postup do vyřazovací části Worlds utkají úřadující mistři Evropy MAD Lions s Markem “Humanoid” Brázdou a Matyášem “Carzzy” Orságem v základní sestavě. Jejich zápasy můžete s českým komentářem sledovat na Twitch kanále Hitpointcz, tak se zastavte a podpořte naše borce v jejich cestě za snem!

Štítky: Worlds, fnatic, MAD Lions
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.