Přejít k hlavnímu obsahu

Třetí výhru ve Virtual GP si po těsném souboji zajistil Lukáš Podstata z týmu Entropiq

21. 5. 2021 | 08:30 Virtuální závody
Při páté zastávce letošní sezóny Virtual GP tentokrát závodníci zavítali do britského Donington Parku, kde se každoročně pořádají stovky prestižních závodních sérií i turnajů. Zde po obrovské bitvě mezi dvěma favority nakonec nejlepší čas i přes horší startovní pozici zajel reprezentant Entropiqu, Lukáš Podstata.
Podium
Podium
Zdroj: Virtual GP

Letošní Virtual GP už za sebou má sice pět závodů, existují ale pouze dva vítězové. Jak je to možné? Jednoduše, první čtyři výhry si totiž mezi sebou rozdělili jezdci Lukáš Podstata z týmu Entropiq a Lukáš Přáda z ERT Racing Team, přičemž tento týden v Donington Parku znovu zazářil právě Lukáš Podstata, a opět tak navýšil svůj dosavadní náskok v celkové tabulce. Neměl to ale jednoduché, o vítězný hattrick bojoval až do úplného konce a nechybělo daleko k tomu, aby přes cílovou pásku jako první dojel druhý z Lukášů.

Donington Park
Donington Park
Zdroj: Virtual GP

Po kvalifikaci měl sice výhodu právě Lukáš Přáda, a to díky pole position, tedy nejlepší startovní pozici, ani to mu ale nestačilo. Ze začátku si své vedení sice držel, nepodařilo se mu ho ale obhájit až do úplného konce. Lukáš Podstata startoval ze třetí pozice a netrvalo mu dlouho, než předjel druhého Michala Limona, jezdce MECA/ALL4SIM. Poté už se vydal pronásledovat rivala Přádu. Ten se v čele závodu držel i po zástavce v boxech, okolo čtrnácti minut před koncem ale udělal fatální chybu a zkrátil si jednu ze zatáček cestou mimo trať, za což ho simulátor iRacing penalizoval trestem slowdown, který donutí jezdce na chvíli zpomalit.

Průběžné pořadí jednotlivců
Průběžné pořadí jednotlivců
Zdroj: Virtual GP

Přesně to dalo Lukášovi Podstatovi dostatečný prostor nacpat se do vedení. Přáda mu sice až do konce závodu šlapal na paty a snažil se jakýmkoliv způsobem vrátit na první místo, bohužel pro něj se mu to ale nepodařilo. Lukáš Podstata tak mohl slavit zlatý hattrick a navýšení jeho dosavadního náskoku, zatímco Lukáš Přáda se musel spokojit pouze s druhým místem a vyrovnat se ztrátou dalších bodů na pohár turnaje. Jako třetí v závodě dojel Martin Sirotek z týmu ESET, díky čemuž se vyhoupl i na bronzovou příčku průběžné tabulky. 

Průběžná tabulka týmů
Průběžná tabulka týmů
Zdroj: Virtual GP

Další závod nás čeká již 1. června, tentokrát se virtuálně přemístíme na německý okruh Nürburgring. Právě tam to bude naposledy, co letos uvidíme vozy Mercedes-AMG GT3, v sedmém podniku se totiž závodníci ukáží v monopostech Dallara IR18. Nezbývá nám nic jiného, než si počkat, jak změna vozidel zahýbe s tabulkou. Do té doby se můžeš podívat alespoň na záznam napínavého souboje mezi Přádou a Podstatou v Donington Parku.

Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.