Přejít k hlavnímu obsahu

Tři čeští hráči jsou šampiony BLAST Spike Nations!

10. 10. 2021 | 14:20 VALORANT Reportáž
Zatímco nás od korunovace prvních světových šampionů ve hře VALORANT dělí ještě spoustu týdnů, tak se týmy konají všemožné zajímavé eventy. Ten poslední uspořádal známý CS:GO organizátor BLAST, který proti sobě postavil národnostní a regionální výběry. Mezi účastníky nechybělo ani české trio pod křídly východní Evropy.
Team Eastern Europe
Team Eastern Europe
Zdroj: BLAST

BLAST Spike Nations je čtvrtým počinem pořadatele BLAST na VALORANT scéně. Tentokrát se proti sobě postavilo dvanáct výběrů, které byly tvořeny buďto z jednoho států, nebo z určité oblasti. Turnaj spojoval špičkové hráče, streamery a nejlepší ženské hráčky, čímž vznikly opravdu zajímavé a netradiční sestavy. Motivace tentokrát nebyla ve formě finančních odměn pro samotné hráče, ale celkem 60 tisíc dolarů poslaných na charitu.

Výjimkou není ani výběr východní Evropy, do kterého se dostali hned tři čeští hráči – Martin 'Magnum' Peňkov z Fnatic, Štěpán 'Ambi' Beránek z Giants Gaming a Karel 'Twisten' Ašenbrener z BIG. Mnoho lepších hráčů nemáme, bylo tedy jasné, že tohle vybrané trio nás bude v národnostním souboji reprezentovat na jedničku. Celou pětici doplnil maďarský profík Renátó 'bzt' Bárányos a Kristina 'zon1Q' Stevanović, kterou si pamětníci mohou pamatovat z domácí scény, když před sedmi lety oblékala dres organizace nEophyte, ještě v éře CS:GO.

V ostatních výběrech jsme mohli najít bývalé reprezentanty tehdejších světových jedniček G2 Esports nebo někdejší francouzské CS:GO legendy, Kennyho 'kennyS' Schrub a Nathana 'NBK' Schmitta. Oběma to střílelo parádně, ale na více než čtvrtfinále to nestačilo. Mnohem více se totiž dařilo právě i týmu východní Evropy.

Sestava se třemi českými hráči ve skupině prohrála jen s výběrem regionu CIS a postoupila do play-off ze druhého místa. Po těžkém čtvrtfinálovém boji byli Východoevropané již v semifinále, kde pro změnu na třech těsných mapách vyřadili Itálii. Třešničkou na dortu mělo být samotné finále, kde přišlo druhé měření sil proti výběru CIS. Tentokrát ale Magnum, Ambi, Twisten a jejich kolegové nedali soupeři šanci a stávají se šampiony druhého vydání BLAST Spike Nations! Celkově pošle celek východní Evropy dětem dary ve výši 15 tisíc dolarů.

Štítky: Blast, Twisten, Ambi, Magnum
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.