Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch se vyjádřil k tzv. vířivkovým streamerům. Na nějaký zákaz to ale bohužel nevypadá

1. 5. 2021 | 11:24 Twitch.tv
Hot Tub streamy z vířivky se v komunitě na Twitchi obrovsky rozjely, protože čím dál tím více lidí začíná utrácet za vysílání, kde streamerka v bikinách sedí v bazénku. Komunita dává najevo jasný nesouhlas s rozhodnutím Twitche a jediné, co divákům a streamerům zbývá, je doufat, že s tím něco začnou dělat.
Hot Tub trend
Hot Tub trend
Zdroj: Twitch

Někteří uživatelé Twitche, to znamená jak streameři, tak diváci, si začali Twitchi stěžovat na tento rostoucí trend. Mnoho lidí si všimlo, že tento styl streamování porušuje podmínky služby Twitch, protože nosit takové "odhalující" oblečení a nechat diváky zaměřit se pouze na určitou část těla, je na Twitchi zakázané. Zatímco několik streamerek, které se k tomuto rozvíjejícímu se trendu přidalo, bylo dočasně zabanováno, obrovská většina zůstala nekontrolována a streamuje v klidu dál. Po neustálých stížnostech a obviněních ze stran streamerů a diváků se vedoucí vývoje tvůrců na Twitchi rozhodl odpovědět veřejně.

Přední představitel Twitche Marcus "djWHEAT" Graham uznal, že spousta lidí je z Twitche zklamána. Marcus odkázal naštvané diváky na tlačítko "Nezajímá mě" u těchto streamů, aby jim tento kontent na hlavní stránku nadále nevyskakoval a diváci tak mohli sledovat to, co je zajímá. „Podívejte, vím, že to nic nevyřeší. Musí však existovat alespoň řešení pro jednotlivce. To znamená, že pokud tento obsah nechcete vidět, klikněte na tlačítko "Nezajímá mě," videa se vám potom nebudou dále zobrazovat,“ odpověděl na problém Marcus.

Twitch komunitě se toto řešení samozřejmě nelíbilo, protože doufali v trvalejší řešení Hot Tub trendu. V současné době se zdá, že Twitch upřednostňuje tyto streamy před herními, protože dostávají mnohem méně banů a hlavně bany mnohem mírnější. I když zaměstnanci mohou jednoduše zakázat jakýkoliv obsah, je očividné, že nejsou ochotni tento krok udělat.

Samozřejmě se spoustě lidem reakce na tuto Twitch kategorii od Marcuse nelíbila, kritikům však odpověděl jednoduše: „Buďme upřímní, nemusíte sledovat obsah, abyste pochopili, proč jsou lidé kritičtí a naštvaní. Nechápu, proč si to všichni myslí,“ odpověděl Marcus na streamu, který se točil okolo kategorie Just Chatting.

Komunita odpověděla, že místo sledování se Twitch na tento narůstající problém musí pečlivě zaměřit a jednat. Pro mnoho lidí, kteří Twitch používají, je Hot Tub trend velkým problémem kvůli své jasné vykořisťovatelské povaze. Upozorňují také na to, že se jim zdá, že pokud Twitch nebude jednat, převezme nadvládu sexuální obsah před herním.

Zdroj: win.gg