Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch streamerka dostala ban na Instagramu. Jmenuje se totiž jako populární show na Netflixu

16. 10. 2021 | 10:00 Twitch.tv
Squid Game je stále jedním z nejžhavějších témat na internetu. U zapálených diskuzí to však nekončí. Z úspěchu a popularity jihokorejského dramatu těží také sociální sítě a další platformy, ale ne vždy jde vše jako po másle. Úspěch zmiňovaného dramatu však za nešťastných okolností zasáhl stejnojmennou streamerku, která dostala ban na Instagramu po hromadném nahlašování fanoušků Netflix show.
Squid Game
Squid Game
Zdroj: Netflix/Twitter

Na scéně se objevila další kuriózní situace kolem jihokorejské show Squid Game, do níž se tentokrát zamotala nic netušící Twitch streamerka. Z čista jasna jí totiž přišlo upozornění, že byl její instagramový účet zabanován, ale proč vlastně? Streamerka totiž už od počátku své kariéry a vzniku Instagramu vystupuje pod přezdívkou SquidGame, tedy stejným názvem, pod kterým se aktuálně dostal do povědomí největší současný hit na Netflixu.

Obrovskou aktivitu však nezaznamenala pouze streamovací služba. Squid Game s sebou například utrhl lavinu virálních výzev na TikToku, které zaplavily celou platformu. Na výsluní se také dostali samotní herci, a hlavně tedy herečky, jihokorejského dramatu a zaznamenali rapidní nárůst v počtu sledujících napříč všemi sociálními sítěmi. Ne všichni se však radují, situace totiž naopak vyústila ve spoustu podvodů a zabanovaných účtů.

V jedné takové prekérní situaci se právě ocitla Twitch streamerka SquidGame, která svou přezdívku sdílí s oblíbenou show. Na Twitteru uvedla, že jí Instagram najednou zablokoval účet. Ona sama už tušila, odkud asi vítr vane a že za celým problémem pravděpodobně stojí hromadné reportování od fanoušků této show. Jako by to nestačilo, Instagram neuznal nedorozumění a odmítl účet ihned odblokovat. Místo toho se vše rozhodl prověřovat, což samozřejmě zabralo další čas.

Vše má nakonec šťastný konec. Za vyděšenou streamerkou stála spousta naštvaných fanoušků, kteří vzali útokem Reddit a Twitter, kde ustavičně označovali Instagram. A světě div se, zanedlouho přišla automatická zpráva, která ban potvrdila jako vydávání se za někoho jiného. Co je ale důležité, SquidGame má svůj účet zpátky a doufá, že se další takové nedorozumění už nebude opakovat. Ona sama navíc Netflix show prý naprosto zbožňuje.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Squid Game, Twitch