Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague bohužel dvakrát prohrávají a jejich cesta na BLAST Premier končí v troskách

11. 9. 2021 | 16:45 Counter-Strike 2 Reportáž
V doslovném překladu "Mistrovství východní Evropy" od The War Room má na programu druhý hrací den, ve kterém se do akce pustí Entropiq Prague, a to dokonce v původním složení. Cesta do play-off však vůbec nebude lehká, ve skupině totiž mají dvě zvučná jedna a jednoho nevyzpytatelného outsidera.
Entropiq Prague vs. BLUEJAYS
Entropiq Prague vs. BLUEJAYS
Zdroj: The War Room / PLAYzone

UPDATE: Tak tohle Entropiq Prague vůbec nevyšlo. Do úvodního zápasu šli jako outsideři a proti Fiend si zvolili mapu Mirage. Z řad bulharské dvojky to nejvíce střílelo h4rnovi, což zapříčinilo vyhranou stranu 9:6. EIQ sice následně srovnali, agresivita Fiend ale byla nekontrolovatelná a sedmi vyhranými koly v řadě spadl český zástupce do spodní části skupiny. Jeho soupeřem se stal makedonský tým BLUEJAYS, který se bohužel ve druhé polovině prohraného úvodního duelu naladil individuálně a Entropiq si to vyžrali i s úroky. BLUEJAYS byli všude připravení, aidKiT rozdával neskutečné hlavy a především jeho zásluhou Makedonci mohou postoupit. Pro EIQ Prague je to naopak konec v turnaji, na který se dlouho připravovali, ale už od samotné sestavy vůbec nešlo nic podle představ. MoriiSko však v roli AWP častými entry killy nezklamal a jeho forma má příslib do budoucna.


První polovinu účastníků vyřazovacích bojů utvořili po pátečních výkonech hráči SINNERS a Nexus Gaming, TWR Eastern European Masters dnes pokračuje skupinou B. Největším favoritem tohoto balíku je bulharský tým Fiend (32. tým světa), jenž v kvalifikaci porazil bulharskou jedničku SKADE (22. tým světa) a měl by být největším konkurentem SINNERS v boji o postup na BLAST Premier Fall Showdown. Jejich kvalitu poznáme hned v úvodním zápase sobotního dějství, protože jejich vyzyvatelem bude druhý český zástupce v turnaji, Entropiq Prague.

Účast EIQ bude zajímavá skrze fakt, že kvůli uzavření soupisek nemohou nastoupit se Simonem 'KWERTZZ' Horákem. Namísto Lukáše 'capseN' Koláčného se ale rozhodli využít náhradníka, kterého si do sestavy pro nouzové případy nahlásili už na začátku léta, konkrétně jde o Marka 'kinzo' Bílka. Nejspíše kvůli rolím a důvěře v Josefa 'MoriiSko' Maurence se tak rozhodli nevyužít capseNa, který přitom ještě v sobotu hovořil o svém "last dance". Hodně zvláštní situace je to také proto, že zatímco vítěz kvalifikačního turnaje pro Česko a Slovensko musel mít uzavřenou soupisku již před mnoha týdny, ta bulharská se například dohrála teprve před pár dny.

Ostatní konkurenti v této skupině to ale Fiend nedají zadarmo. Druhou dvojici úvodního kola totiž utvoří samozvaný turecký supertým Eternal Fire, pro nějž jde o první velkou šanci dostat se mezi elitu. To ale bude muset zvládnout tento turnaj, do nějž vstoupí duelem s makedonskou sestavou BLUEJAYS (bývalá AIRLYA). Tým nedávných mistrů Evropy z reprezentačního European Nations Cupu již Eternal Fire potkal v otevřené kvalifikaci na IEM Fall a ze strany Turků panuje nevraživost. Celá skupina B bude mít opravdu parádní šťávu, tak u toho buďte s námi, neboť vás celým víkendem provází oficiální CZ/SK stream s komentářem dua Joshua, huhy.

Sobotní program streamu:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.