Přejít k hlavnímu obsahu

Ultimate Region: Přichází unikátní souboj krajů v League of Legends

17. 5. 2021 | 14:44 League of Legends
Jeden region vládne všem! Domácí scéna v League of Legends se dočká jedinečného turnaje. Nepůjde o klasický turnaj pro týmy, které se účastní největších domácích soutěží, ale o souboj zástupců jednotlivých krajů. Do turnaje Ultimate Region zašle své reprezentanty všech 14 českých a 8 slovenských krajů. 
Ultimate Region League of Legends
Ultimate Region League of Legends
Zdroj: esportliga.cz

V rámci esportu se soubojů reprezentací moc nedočkáme, krajské soutěže pak v podstatě neexistují. Vzhledem k formátu samotné akce budou probíhat speciální krajské turnaje, v nichž si mohou ti, kteří si věří na reprezentaci svého kraje vybojovat místo ve finálovém turnaji.

24 postupujících, jen jeden šampion

Samotné akce se zúčastní celkem 24 týmů, které budou reprezentovat jednotlivé kraje. Hlavní města obou států budou reprezentovat dva týmy, takže devět celků bude reprezentovat Slovensko a Česká republika do turnaje vyšle 15 týmů. 

Postupující týmy se poskládají do čtyř šestičlenných skupin, ve kterých se utká každý s každým a dva nejlepší z každé skupiny postoupí do playoff, které se bude hrát stylem tradičního pavouka se zápasem o třetí místo. 

Kdy vše vypukne?

Všechno odstartuje ve středu 19. května, kdy se budou hrát první regionální kvalifikace. Ty poběží v průběhu několika dalších dní a od 4. června pak vypukne skupinová fáze. Ta bude probíhat přibližně měsíc a vše vyvrcholí od 5. do 11. června finálovým turnajem. Všechny důležité informace jsou k dispozici na webu Ultimate Region, takže každý, kdo chce zabojovat za svůj kraj má nyní jedinečnou možnost! 

Díky partnerům akce Amica a WD Black si mohou účastníci zahrát o ceny za 37 000 korun, mezi nimiž nechybí externí disky WD BLACK P10 2TB, boty a batohy značky Puma, nebo merch herního týmu eSuba. Proto neváhejte, složte se sousedy tým a vrhněte se do bitvy! Třeba právě Váš kraj bude tím, který bude vládnout česko-slovenskému League of Legends!

Guseppe MČR v League of Legends
Guseppe MČR v League of Legends
Zdroj: mcrpc.cz
Štítky: Esport liga