Přejít k hlavnímu obsahu

Úspěch přichází také v Americe! Freeze vyhrává v roli asistenta trenéra LCS s týmem 100 Thieves

30. 8. 2021 | 11:16 League of Legends Reportáž
Včera večer nás příjemně překvapila výhra MAD Lions v evropské nejvyšší lize LEC, kde dokázali ve finále porazit tým Fnatic. Nyní se ke dvojici Humanoid - Carzzy připojuje třetí Čech, který vyhrál jednu z elitních světových lig. Je jím Aleš “Freeze” Kněžínek, který po relativně smolné hráčské kariéře začíná tím největším úspěchem v roli asistenta trenéra týmu 100 Thieves.
100 Thieves vyhrávají LCS!
100 Thieves vyhrávají LCS!
Zdroj: Riot Games

Kromě úspěchu v Evropě jsme také netrpělivě očekávali finále severoamerické ligy LCS, kde na sebe narazili Team Liquid a 100 Thieves pod vedením Aleše “Freeze” Kněžínka v roli asistenta trenéra. Vzhledem k formě TL se očekávalo, že to nebude jednoduché, ale 100 Thieves zaskočili kompletně celý svět. Nedali totiž svým protivníkům žádnou šanci a přejeli je 3:0 na zápasy. Co všechno se vlastně pro TL pokazilo?

Ve zkratce se dá říct, že úplně všechno, protože 100 Thieves naprosto dominovali v každé hře. Na topu se povedlo Alphariho udržet na uzdě a zbytek mapy si poté dokázal v klidu poradit. Speciálně turecký jungler Closer dokázal předvádět v každé hře skvělé výkony ať už na Viegovi nebo Lee Sinovi. Zaslouženě tak titul putuje do tábora jedné z nejrychleji rozrůstajících se organizací - 100 Thieves. Samozřejmě na dálku posíláme gratulace i Freezovi, protože v první sezóně jako asistent trenéra dokázal něco, k čemu tak dlouho směřoval v roli hráče. 

Štítky: lcs, freeze, 100 Thieves
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.