Přejít k hlavnímu obsahu

Už žádná ESL Pro League? SINNERS vstoupili do boje o návrat mezi elitu první výhrou i prohrou v ESEA Premier

4. 11. 2021 | 09:40 Counter-Strike 2 Reportáž
ESL Pro League nabídla spoustu krásných momentů, ale po nepostoupení dále se SINNERS musejí vrátit zpátky na zem. Lépe řečeno se vracejí opět o patro níže, protože ESL Pro League je pouze pro ty nejlepší, případně pro ty, kteří jsou mezi partnerskými týmy ESL soutěží. O postup zpět tak musejí znovu zabojovat v ESEA Premier.
Celý tým pospolu
Celý tým pospolu
Zdroj: SINNERS

Jízda ligou ESEA Premier a následné vystoupení v ESL Pro League, to jsou jedny z nejhezčích příběhů týmu SINNERS v letošním roce. Po vypadnutí z elity však na hříšníky čeká další sezóny ligy od ESEA, která bude historicky vůbec poslední. Od roku 2022 se totiž přejmenuje na ESL Challenger League, aby byla svým jménem lépe zařazena do celé ESL Pro Tour. SINNERS se tak mohou zapsat do historie, pokud v lize opět uspějí.

Jako tomu bylo před dvěma sezónami, kdy v ESEA Premier česká jednička triumfovala, tak se i tentokrát hraje o 50 tisíc dolarů. Vedle toho už se ale nebojuje o přímý postup do ESL Pro League, nýbrž o nově vzniklou EPL Conference. Jde o nové předkolo světoznámé soutěže, které spojí vítěze menších soutěží, aby si o postup do hlavní části slavné EPL mohli zahrát. Jde sice o krok navíc, my však věříme, že na to SINNERS mají!

Do 39. sezóny ESEA Premier vstoupí hříšníci zápasy proti GamerLegion a polským šampionům AGO. Hned při prvním vystoupení se tak proti slovenskému střelci Zerovi, který se v lize po minulé sezóně udržel. To stejné se bohužel nedá říct o ENTERPRISE, jenž naopak sestoupili a dvojí zastoupení v Premier tak mít nebudeme. Vedle GamerLegion a AGO najdeme ve skupině se SINNERS také silné týmy forZe, Entropiq nebo třeba DBL Poney.

UPDATE: SINNERS vstoupili do ESEA Premier výhrou nad GamerLegion, hvězdou zápas byl tradičně NEOFRAG. Jednoduché to však neměli a po zvládnutém Infernu se Vertigo rozhodovalo až v prodloužení. A kdo ví, co by se stalo na decideru, protože tam se netradičně dostal Dust 2. Hned o den později čekal na SINNERS druhý zápas této sezóny proti týmu AGO. Právě ten svého času porazili ve finále, polský celek však absence hříšníků minule využil a ligu ovládl. Po změnách v sestavě se však Poláci prezentují v dobré formě a tentokrát si se SINNERS poradili. Po zvládnutém picku soupeře (Mirage) hříšníci nezvládli vlastní mapu (Nuke) a rozhodující Ancient byl dokonce netradičně jednostrannou záležitostí. Český celek tak má po prvním týdnu bilanci 1 výhry a 1 prohry.

Štítky: ESEA Premier, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.