Přejít k hlavnímu obsahu

V eKoVy se rozhodli rozdělit CS:GO tým na dvě sekce. Dostane se alespoň jedna sestava na vysněné MČR?

9. 7. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2
Organizace eKoVy přišla s novinkou, kdy poskládala dvě sestavy do své CS:GO divize. Tým se tedy rozděluje na sekci WHITE a sekci BLUE. Společnými silami by se rádi chtěli prorvat až na MČR, jak moc jsou jejich ambice reálné?
Tým eKoVy
Tým eKoVy
Zdroj: eKoVy

eKoVy WHITE a eKoVy BLUE jste mohli vidět v akci na mnoha turnajích, kluci se mimo jiné urputně snažili probojovat na nedávný velkolepý turnaj AORUS MČR Tour. Jejich cesta je teprve na začátku, ale odhodlání a kvalitní zázemí jim nechybí. Cíle si nestanovují nízko, a jak sami říkají, jednou by chtěli hrát profesionálně.

„Osobně jsem rád, že konečně s touto sekcí můžeme vykouknout do světa, protože ji máme již delší dobu. To, proč jsme otáleli s oznámením, bylo z důvodu vyčkávání. Vyčkávání na to, jak si chlapi v týmech spolu sednou a jaká mezi nimi bude chemie a týmový duch, nechtěli jsme to uspěchat. Týmy White a Blue trénují s trenérem, jak se jen dá. Za posledních 6 měsíců je vidět u hráčů velký pokrok. Ale jejich cesta je ještě dlouhá a musí makat. Sám ten kýžený úspěch nepřijde! Nesmí usnout na vavřínech a musí mít vyvinutou sebereflexi. Všichni tomu věnují maximum času, energie a síly, aby na naší scéně pozlobili ty TOP týmy. Věřím, že pokud budou makat jako doposud, tak je úspěch nemine,“ říká sebevědomě předseda eKoVy, David Kotrman.

Jako první si představíme sestavu WHITE, kterou tvoří hráči různých věkových kategorií. Nejvíce zkušeností má Vojtěch 'EpiQfaiL' Peřina, který se CSku věnuje již od verze 1.6 a má týmu co nabídnout. Jen o rok mladší je Filip 'gameR' Odehnal, jenž má za sebou celou řadu angažmá a vše obětuje tomu, aby se jednou dostal na slavné MČR. Mladší část sestavy utváří Dominik 'd0mess' Havlat, Jan 'Ajsy' Harazin a Radek 'prefix' Nešněra. Většina sestavy se již potkala v dřívějších angažmá, takže jim vzájemná spolupráce zřejmě dobře vyhovuje a společně chtějí mířit vysoko. Největším talentem sestavy by měl být 18letý d0mess. Zajímavostí této sekce také je fakt, že když se oba týmy eKoVy potkaly v Sazka eLEAGUE Open, tak WHITE tým zvítězil 16:13.

Pojďme už ale k modrému týmu, který ve druhé AORUS MČR Tour kvalifikaci vypadl až s jedním z pozdějších postupujících do hlavního turnaje. V jeho čele se nachází Matúš 'Sevo' Ševčík, který sice nepatří mezi známé kouče domácí scény, ale právě díky tvrdé práci v eKoVy by se to jednou mohlo změnit. Kapitánem samotné pětice je Lukáš 'PowerGod' Váša a ten se se svými parťáky potkal již dříve. Společně s Radimem 'PEKEJ' Pickem nebo Václavem 'Wazzy' Holečkem mají na kontě play-off z JP League nebo stříbro z AORUS Challenge. Wazzy pak kromě toho zářil také v Red Bull Ultimátním Hráči. Čtvrtým hráčem do party je Vojtěch 'VOJTK1' Skalický, který se dosud věnoval hlavně Faceitu, celou sestavu pak na posledních turnajích doplňoval hráč s přezdívkou Luke.

Štítky: ekovy