Přejít k hlavnímu obsahu

Vikingekrig Esports zbrojí do nové sezóny s desetičlennou soupisku hráčů a dva trenéry

17. 1. 2021 | 20:15 League of Legends
V přestupových novinkách dnes pokračují Vikingekrig Esports, kteří si v jarním splitu Hitpoint Masters neudrželi místo díky svým výkonům v nejvyšší divizi, ale vítězstvím druhé Hitpoint Masters lize. Desetičlennou soupisku bude organizace odtajňovat postupně, ale na midlane vikingové udrželi Deepeho a přivedli Jackiska.
Vikingekrig Esports
Vikingekrig Esports

UPDATE: Vikingekrig Esports udělali pro rok 2021 v rámci hlavní sestavy pouze jednu změnu. Jungler Sacrifice tým opouští a jeho místo zaujme Savero. Další důležitou změnou je odchod trenéra Dalijese, kterého nahradí někdejší kouč BRUTE či Repre Gold Krakeer a jeho asistent Elmo. Tým nabírá také velmi ambiciózní academy tým, ve kterém se představí i několik hráčů, kteří se představili v Hitpoint Winter.

Základní sestava Vikingekrig pro rok 2021:

 Vietnam Hoang "Welcom" Quan Nguyen (Top)
 Česká republika Jiří "Savero" Odehnal (Jungle)
 Slovensko Peter "Deepe" Gramata (Mid)
 Česká republika Jakub "Koudys" Koudela (AD Carry)
 Česká republika David "Sysak" Sýs (Support)

Academy tým Vikingekrig pro rok 2021:

 Česká republika Jakub "Kulvas" Kotulan (Top)
 Česká republika Štěpán "Knedla" Lisa (Jungle)
 Česká republika Adam "Jackisek" Jeřábek (Mid)
 Česká republika Michal "Majkkl" Čermák (AD Carry)
 Česká republika Matyáš "Smarty" Rozvoral (Support)

Vikingekrig se v loňském roce účastnili všech tří splitů seriálu národní ligy. Jarní split zakončili s nezkušenou soupiskou až osmým místem se skóre 1:13, ale v létě angažovali sestavu okolo Gornagala s Kyoshim, které se povedlo uhrát play-off a split zakončili 5. až 6. místem. V letním splitu byla také zavedena druhá Hitpoint Masters liga, kterou právě Vikingekrig dokázali ovládnout. Ve finále tehdy pod vedení Dalijese dokázali otočit z 0:2 na 3:2 a dosáhnout reverse sweepu proti papírovým favoritům z eSuba Academy. Čtyři z pěti hráčů z academy sekce se následně představili i na nejvyšší úrovni v rámci Hitpoint Winter, kde chvíli dokonce útočili na špičku tabulky, ale nakonec split zakončili pátým místem.

Nová soupiska má mít celkem 12 členů, tedy 10 hráčů a dvou trenérů. Midlane hlavního týmu bude zastávat Deepe, který na sebe upozorňoval svým nebývale vysokým postavením v SoloQ a své schopnosti dokázal předvést i proti špičkovým midlanerům v Hitpoint Winter. Velké pozdvižení ale vyvolaly také výkony Jackiska, který byl v Inaequalis považován za jednoznačně nejlepšího hráče a pro mnohé může být překvapením, že se nerozhodl posílit některý z prvoligových týmů. 

Pro náš web se vyjádřil také generální manažer týmu Radek "DON LAFFSON" Mikušovský:

V průběhu offseason většina organizací přešla do zimního spánku, ale jsem rád za to, že jsme věnovali skládání naší nové soupisky tolik času i o svátcích, protože se to jednoznačně vyplatilo. V následujících dnech budeme postupně představovat jednotlivé členy naší League of Legends sekce, která se výrazně promění. Naším cílem v další sezóně bude bojovat o přední příčky v Hitpoint Masters, v ideálním případě postoupit na European Masters. Kromě toho se chceme dál věnovat rozvoji mladých talentů a s naším academy týmem obhájit druholigový titul.