Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů na Vodafone MČR 2021: Co můžeme očekávat od Dynama Eclot?

16. 11. 2021 | 16:50 Counter-Strike 2 Preview
S představováním účastníků Vodafone MČR v CS:GO se dostáváme do druhé poloviny, tedy k týmům, které si svoji místenku vybojovaly napřímo. Dynamo Eclot ovládlo poslední milník sezóny a v losování skupin se zařadilo mezi nasazenou čtveřici. Už samotná skupinová fáze ale bude muset prokázat, jak na tom tým skutečně je.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: grafika PLAYzone

Dynamo Eclot je pojem, který se na Vodafone MČR v CS:GO představí vůbec poprvé. Všichni ale samozřejmě dobře víme, na jakých základech nová organizace stojí. Bývalý tým Eclot Gaming se před dvěma lety dostal do finále MČR a jeho jádro se fúzí po akvizici miliardáře Petra Dědka konečně mohlo stát plnohodnotnými profíky. Premiéru v kolotoči MČR si DNE odbyli už na League of Legends turnaji o tomto víkendu, kde LoLkaři této organizace vyřadili eSubu a brali stříbrné medaile. Zopakovat tento úspěch bude pro CSkaře nelehký úkol, současně ale existuje spousta argumentů pro to, že pokud by se všechno sešlo, tak to nemusí být až tak mimo.

Přerod Eclot Gaming v Dynamo Eclot se datuje ke konci května. Od oznámení se však celá CS:GO postupně celá proměnila, proto se dá o dnešním složení hovořit jako o takovém, které se formovalo až ve druhé polovině letošní sezóny. Současně ale v týmu najdeme hráče, kteří se moc dobře znají z dřívějška. Prvními dvěma posilami do DNE byli Filip 'K1-FiDa' Dvořák a Adam 'ZEDc' Bartko. Když následně přišel také Vít 'nbqq' Pohlot, bylo jasné, že nový pojem chce stavět na starých základech. Celé tohle trio totiž bylo u cesty za stříbrem na MČR 2019 nebo u titulu z MSR o rok později. Teď se kluci jen mohou posunout opět dále, protože mohou hrát na full-time.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Základní sestavu v průběhu léta doplnili Vojtěch 'Valencio' Mydlář a Michael 'boby' Mečl. Zatímco první jmenovaný se v DNE uchytil a možná vůbec poprvé v kariéře patří k největším hvězdám svého týmu. Druhý zmíněný hráč naopak nepokračoval po zkušební době, protože se rozhodl směřovat do budoucna jinam. Dynamo Eclot tak muselo znovu hledat, ale v ideálním načasování se jim zjevila nejlepší možná posila. Když se Entropiq Prague zbavili Lukáše 'capseN' Koláčného, tak se mu dveře otevřely právě do Eclotu. Jeden z nejlepších sniperů domácí scény má tak o motivaci postaráno, aby v novém působišti EIQ na MČR ukázal, že jeho výměnou udělali velkou chybu. Příchodem capseNa už v DNE rázem není žádný papírově slabý článek.

S novou posilou se Dynamu Eclot podařilo už porazit i zvučnější týmy typu Entropiq Prague a ENTERPRISE. Drápky začali K1-FiDa a spol. vystrkovat i na mezinárodní scéně, kde se dostali do TOP 100 světového žebříčku. Mapu totiž dokázali sebrat MIBR i Major účastníkům z GODSENT. Sezóna to pro nový pojem na scéně byla poměrně turbulentní, po správně nastavené cestě výstavby kádru a slibných výsledcích s nimi už ale nyní musí počítat každý. Když nebudeme řešit šance na pokoření SINNERS, tak DNE mohou hrát mezi přímými konkurenty, v boji alespoň o stříbro, naprosto s každým. Všechno bude jen o tom, jak se kdo na rivaly připraví a komu nejlépe sedne LAN prostředí. Dynamo Eclot má ve skupině EIQ Prague a eSubu, tudíž už jen pro postup do play-off se krásně ukáže, kdo jak na tom v Brně bude. Dnes již profesionální Eclot ale poprvé není někým, kdo může hlavně překvapit. V letošním roce už jde o plnohodnotného a vysoce ambiciózního konkurenta v boji o medaile.

Sestava týmu Dynamo Eclot:

 Česká republika Filip 'K1-FiDa' Dvořák
 Slovensko Adam 'ZEDc' Bartko
 Česká republika Vít 'nbqq' Pohlot
 Česká republika Vojtěch 'Valencio' Mydlář
 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný

 Česká republika Jakub 'bfull' Kokoška – trenér

MČR PC
Štítky: MČR, Dynamo Eclot
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.