Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů na Vodafone MČR 2021 začínáme jedním z outsiderů: EERINESS MARVO

8. 11. 2021 | 18:00 Counter-Strike 2 MČR
24. listopadu začneme již podesáté hledat nového mistra České republiky ve hře CS:GO a tým EERINESS MARVO bude již poosmé u toho. Tato organizace se nejdále dostala do TOP 4, ale to už je historie stará šest let. Ještě o rok starší je jediný titul, který napříč všemi tituly EERINESS z MČR mají. Kdo se letos bude snažit o zázrak, si představíme v úvodním preview letošního finále.
EERINESS MARVO
EERINESS MARVO
Zdroj: grafika PLAYzone

Osm týmů vstoupí už za dva týdny do boje o desátý titul mistra ČR. EERINESS MARVO v tomhle kolotoči patří mezi nejtradičnější jména, ale od dob, kdy jejich barvy hájil aktuální in-game leader největších favoritů na titul Sebastian 'beastik' Daňo nebo dnes úspěšný streamer a analytik Roman 'blade' Pilný, uplynulo mnoho let. V posledních sezónách sice EERINESS pravidelně na MČR nechybí, ale současně se jejich různorodé sestavy řadí mezi ty, které se s turnajem loučí mezi prvními. V mnoha turnajích nebo ligách platí rovnice, že právě EERINESS MARVO jsou přesně tím týmem na rozhraní účastí velkých soutěží, do kterých pokud se chcete dostat, tak musíte jít právě přes ně. Například Dark Tigers se to v kvalifikaci na MČR nepovedlo a proto EE opět na finále nechybí.

Poslední dva roky skončili EERINESS MARVO na posledním místě a letos by to rádi změnili. O překvapivý úspěch se bude snažit sestava, v níž z loňského složení zůstali pouze dva pilíře. Pavel replay' Vaněk se s EERINESS od svého příchodu loni v březnu nerozloučil a je jeho základním stavebním kamenem. Druhým hráčem, který si v historii MČR ale zahrál už jednou i za jiný tým, je Matěj 'stinx' Štorek. Ten pro změnu trochu cestoval a v průběhu letošního roku reprezentoval Eclot Gaming (později Dynamo Eclot) a krátce i DEFEATERS. Právě jeho návrat do EERINESS je ale jednou z šancí překvapit, protože jeho individuální kvality s různými zbraněmi jsou nesporné.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Druhou největší silou týmu EERINESS MARVO je dvojice Dominik 'desty' Černý, Patrik 'Lastík' Ptáček. Oba se stinxem strávili jarní část sezóny v Eclot Gaming, po přerodu v Dynamo Eclot si ale všichni sbalili kufry a čekali na co nejlepší nabídku. Žádná lepší než z EERINESS nepřišla, ze kterých se opět stal tábor hráčů, kteří se do lepších kádrů s profesionálním zázemím a podmínkami neprobojovali. A budou tak chtít na finále mistrovské sezóny ukázat, že se jinde mýlili, když jim nedali šanci. Právě desty s Lastíkem už za sebou mají několik zajímavých angažmá a hráčskou kvalitou oplývají. Když mají svůj den, tak jsou údernou dvojicí, které je radno se na mapě vyhýbat. Jejich a stinxova forma často rozhoduje zápasy proti týmům na podobné úrovni jako EERINESS MARVO.

Abychom však neopomenuli posledního do party, tak za zmínku stojí také Dominik 'DOCKSTAR' Putirka. Jde o jediného hráče této sestavy, který si na MČR odbude premiéru a vůbec poprvé si zahraje také na stage (což se koneckonců týká i replaye, který si na MČR poprvé zahrál v online éře). Je paradoxem, že ač je v týmu druhým služebně nejstarším zadákem, tak do EERINESS přišel teprve na konci června. Pravidelné zemětřesení a nejistota bylo něco, co v letošní sezóně tradiční organizaci nejvíce charakterizovalo. V kádru ale dva nováčci na offline MČR mají zkušené hráče, jejichž přítomnost jim určitě pomůže. Vždyť třeba desty je někdejší český mistr!

Co ale vůbec nehraje EERINESS MARVO do karet, tak je rozlosování skupiny. Oproti loňskému roku, kde se do posledních chvil rvali proti eSubě i Dark Tigers, to budou mít hodně složité. Na MČR totiž postoupili z osmého místa MČR žebříčku, kvůli čemuž měli pro losování nejhorší seed. Osud se s nimi navíc nepáral a úvodní duel si na stage zažijí proti samotným SINNERS. Aby toho nebylo málo, tak ve skupině mají také velice silné ENTERPRISE a čtveřici doplňují Sampi.Tipsport, kteří by pro ně měli být možná nejhratelnějším soupeřem. EERINESS MARVO bohužel nejde označit ani černým koněm a spolu s GLORE jde o tým, se kterým nikdo moc nepočítá. Tohle je tím pádem asi ta nejsilnější zbraň – vyladit formu a zaskočit konkurenci. Budeme svědky brněnského zázraku?

Sestava týmu EERINESS MARVO:

 Česká republika Pavel 'replay' Vaněk
 Česká republika Matěj 'stinx' Štorek
 Česká republika Dominik 'DOCKSTAR' Putirka
 Česká republika Dominik 'desty' Černý
 Česká republika Patrik 'Lastík' Ptáček

MČR PC
Štítky: MČR, eEriness
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.