Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů na Vodafone MČR 2021: V jakém světle se v Brně ukáží Sampi.Tipsport?

12. 11. 2021 | 11:36 Counter-Strike 2 Preview
Ve třetím představovacím článku před jubilejním desátým očníkem Vodafone MČR v CS:GO se zaměříme na tým Sampi.Tipsport. Tomu se sice nevydařila závěrečná AOC MČR Tour, ale bodový součet za celou sezónu na postup na finále bez problému stačil. V jaké pozici ale pušky pod vedením bratrského dua mgnt, system v Brně budou?
Sampi.Tipsport
Sampi.Tipsport
Zdroj: grafika PLAYzone

CS:GO je pro Sampi.Tipsport od podpory první sekce tak nějak prokleté. Různé sekce a časté změny byly na denním pořádku organizace, která se řadí mezi profesionální a disponuje dost možná nejlepším gaming housem u nás. Od letošního léta by to ale mělo být jiné, vedení vsadilo na úplně nový projekt, jehož cíle jsou především dlouhodobé. Sám majitel organizace Jakub Jankto při představení dnešní CS:GO sestavy slíbil, že pokud se nestane nějaká nečekaná událost, tak tuhle sestavu uvidíme v Sampi.Tipsport minimálně do léta 2022. Nejtěžší vždy bývají přelomy roků, takže právě Vodafone MČR v počítačových hrách může ukázat, jak to skutečně bude.

Z původní pětice, která odstartovala letošní ročník a zaznamenala třeba 3. místo na HAL3000 MČR Tour, v sestavě zůstal jenom Richard 'queztone' Strnátko. Právě jeho zkušenosti vypomohly u budování nového kádru. Jeho stěžejními součástmi se stalo bratrské duo, pro nějž jde o několikáté společně angažmá. Jen už tentokrát byli v jiné roli. Tomáš 'system' Zemko se stal in-game leaderem, Robert 'mgnt' Zemko zase koučuje. Jádro tedy bylo pohromadě a stačilo už jen najít ty správné a hladové pušky, které dotvoří sestavu po všech stránkách.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Hlavní hvězdou týmu se stal Martin 'zur1s' Sláma, věčný talent domácí scény, který se ale už dlouhé roky hledal. A právě v Sampi.Tipsport se dost možná konečně našel. Jeden z nejlepších sniperů domácí scény se v Sampi cítí jako doma a na jeho výkonech je to v posledních měsících vidět. Kupříkladu v základní části letní 1. Tipsport COOL ligy patřil mezi nejlepší hráče celkově a byl možná tím nejdůležitějším strůjcem senzačního druhého místa v základní části. Medaile z toho sice nakonec nebyla, ale hned při premiéře nového složení se ukázal hezký potenciál. Jedinou otázkou tedy zůstává, kde až může být výkonnostní strop, ke kterému se tým dopracuje.

Abychom neopomenuli nikoho, tak základní pětici doplňují dva hráči, pro které jde o největší angažmá jejich dosavadních kariér. Velký skok o třídu výše to byl zejména proti Filipa 'Darber' Böhma, jenž se na scéně objevil až v letošním roce. 17letý střelec bude na Vodafone MČR 2021 vůbec nejmladším účastníkem. Celou sestavu doplňuje Rudolf 'Rutk0' Kovalčik, který ve hře sice zastává ty nejméně vděčné role a statisticky nevyčnívá, ba naopak, ale když je potřeba, tak je na něj spolehnutí. Na celé hře Sampi.Tipsport je hezky vidět, že hráči věří jeden druhému, a to je ten nejlepší příslib do budoucna. Samotná organizace to ale bude mít na ve skupinové fázi stejně těžké jako vloni, protože by do play-off museli přejít přes jednoho ze dvojice ENTERPRISE, SINNERS.

Sestava týmu Sampi.Tipsport:

 Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
 Slovensko Tomáš 'system' Zemko
 Česká republika Filip 'Darber' Böhm
 Slovensko Rudolf 'Rutk0' Kovalčik
 Česká republika Martin 'zur1s' Sláma

 Slovensko Robert 'mgnt' Zemko – trenér

MČR PC
Štítky: MČR, Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.