Přejít k hlavnímu obsahu

Z kompetitivních zápasů byla odstraněna divoká zvířata a IO Guards

21. 6. 2021 | 10:00 Fortnite
Společnost Epic Games se rozhodla odstranit divokou zvěř a IO Guards z kompetitivního módu. Mělo by to vést ke zlepšení plynulosti kompetitivních serverů a hlavně ulehčení soutěžení v nadcházejícím velkém turnaji, do kterého se přihlašují ti nejlepší hráči na světě. Prize pool bude činit 3 miliony dolarů.
Divoká zvěř
Divoká zvěř
Zdroj: Epic Games

Každý, kdo někdy hrál kompetitivní mód ve Fortnite, ví, že servery nejsou vždy v nejlepším stavu. Po nějakou dobu se vývojáři snažili problémy odstranit, i přes nové vydávání vzrušujících funkcí, témat a kosmetických doplňku v sedmé sezóně se lidem z vývojářského klubu podařilo problémy alespoň zmírnit. Pro všechny bylo ale velké překvapení, že museli odstranit z kompetitivního módu právě divokou zvěř či IO Guards, jelikož by nikoho nenapadlo, že by mohly problémy způsobovat právě tyto dvě položky.

Oznámení, že tyto dva prvky budou z kompetitivního módu odstraněny, přišly před nadcházejícím FNCS All-Star eventem, který by měl začít 23. června. Turnaj se chlubí svým obrovským prize poolem, který činí 3 miliony amerických dolarů a přiláká mnoho profesionálních Fortnite hráčů té nejvyšší úrovně. Tato změna se tedy může tvářit jako nezbytná k zajištění stability serveru pro nadcházející turnaje.

Je očividné, že Epic Games věnují pozornost stížnostem hráčské komunity, jelikož nedávno odstranili Rail Gun a Recon Scanner. Tyto dvě zbraně byly podle hráčů až příliš silné, takzvaně overpowered. Vývojáři se na tento problém tedy zaměřili a zbraně z kompetitivního módu odstranil. Momentálně tedy není jasné, zda odstranění povede k nějaké změně, podle hráčské komunity je to ale při nejmenším krok správným směrem a je skvělé vidět, že Epic Games opravdu usilují o zlepšení kompetitivních zážitků pro hráče.

Divoká zvěř
Divoká zvěř
Foto: Epic Games
Zdroj: ginx.tv
Štítky: Fortnite patch