Přejít k hlavnímu obsahu

Movistar Riders nakonec potvrzují roli favorita a výsledkem 2:1 eliminují eSubu z REPUBLEAGUE Tipos S1!

7. 5. 2021 | 18:50 Counter-Strike 2
Velkolepá soutěž REPUBLEAGUE TIPOS S1 má za sebou dvě hrací kola. Vzhledem k tomu, že se základní část hraje swiss formátem, tak pro některé týmy začíná jít do tuhého. Tento týden si totiž někteří zahrají o postup do play-off, zatímco jiní budou bojovat o přežití – což se bude týkat i poloviny zástupců naší scény.
REPUBLEAGUE
REPUBLEAGUE
Zdroj: logo soutěže

REPUBLEAGUE TIPOS S1 je evropskou soutěží od slovenského organizátora, díky čemuž obdržela naše scéna jak přímé pozvánky, tak i vlastní kvalifikaci. V první sezóně této soutěže tedy máme nejen pozvané duo SINNERS, Entropiq, ale také kvalifikovanou dvojici eSuba, Sampi.Tipsport. Právě tyto dva celky se bohužel minulý týden utkaly tváří v tvář, po výhře 16:14 získala eSuba první výhru, zatímco Sampi budou tento čtvrtek bojovat o setrvání v turnaji. Jejich soupeřem bude španělský tým Caronte Gaming. Tentýž úkol mají před sebou i Entropiq, kteří bohužel museli čelit dvěma silným oponentům, EPG Family (ex-Winstrike) a Anonymo.

Právě zápasy Sampi.Tipsport a Entropiq odstartují třetí kolo swissu a proběhnou již BO3 formátem, tak jako všechny zbývající zápasy o postup nebo vypadnutí. Ve středu se však představí také eSuba, na níž číhá portugalská smečka SAW. Vysoce očekávaný bude však také duel SINNERS, kteří v pátek od 16:00 budou hrát o postup a výhru celého swissu proti silnému ruskému týmu forZe. Ten má za sebou nedávné výhry nad Complexity nebo Virtus.pro, takže by mělo jít o jednoho z nejtěžších soupeřů v turnaji. Dobrá zkouška pro SINNERS v zápase, kde si popřípadě ještě mohou dovolit prohrát. Jejich skóre je totiž zatím čisté, krásných 2:0.

UPDATE 30. dubna: SINNERS proměnili svoji první příležitost a spolu s EPG Family jsou vítězi celého swissu. Entropiq a Sampi.Tipsport se bohužel se soutěží rozloučili, takže čtvrté kolo se následující týden bude týkat pouze eSuby. Na tu ale nečeká vůbec jednoduchý úkol, jejím soupeřem totiž bude jezdci z Movistaru.

První kolo swissu – 14. a 15. dubna

Druhé kolo swissu – 21. a 22. dubna

Třetí kolo swissu – 29. a 30. dubna

Čtvrté kolo swissu – 6. a 7. května

REPUBLEAGUE
REPUBLEAGUE
Zdroj: oficiální grafika
Štítky: REPUBLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.