Přejít k hlavnímu obsahu

Žádné oživování na Worlds! Akshan bude na světovému šampionátu zakázán

1. 8. 2021 | 14:40 League of Legends
Sice první dny Akshanovy existence nejsou zrovna jednoduché, ale ani tak se nedočká své premiéry na světovém šampionátu. Je to možná škoda, ale hráči nemají zas tak moc příležitostí na jeho naučení a pochopení. Tyto informace dnes na svém Twitteru zveřejnil Maximilian Peter Schmidt, vedoucí esportu regionu EMEA pro Riot Games.
Akshan
Akshan
Zdroj: Riot Games

Akshan po svém vydání působil velice slabě a i jeho winrate tomu odpovídal. Sice nějaké hotfixy pomohly, aby na tom byl o něco lépe, ale i tak to není na úrovni toho, jak vypadali ostatní šampioni co vyšli v poslední době. Nyní přichází pro nejnovější přírůstek do rodiny League of Legends další rána, kterou je oznámení toho, že jej neuvidíme na světovém šampionátu na podzim tohoto roku.

Například v Evropě bylo LEC týmům povoleno hlasování o tom, zda chtějí mít Akshana na výběr už v play-off, ale všechny týmy byly proti tomu a ukazuje se, že udělali dobře. Dnešní novinky od Maximiliana Petera Schmidta, vedoucího esportu Evropy, Blízkého východu a Severní Afriky pro Riot Games, totiž dávají najevo, že Akshan nebude na světovém šampionátu povolen a tudíž by tak byl jakýkoliv trénink zbytečný.

Turnaj
Turnaj
Zdroj: https://bit.ly/37c0o7C

Největším problémem šampionů, kteří jsou vydáni před světovým šampionátem, je vždycky to, že balanční tým Riot Games nemá žádná data a informace z profesionálních zápasů, a není tak schopen vytvořit dobré prostředí pro kompetitivní úroveň. Přestože jsou někteří šampioni slabí v klasických hodnocených hrách, profesionálové většinou najdou způsob jak je využít – případně až zneužít a vytvořit tak nefér podmínky v zápasech na nejvyšší úrovni. Právě tomuhle chtějí Riot Games touto změnou předejít. Je to podle vás správný krok?

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.