Přejít k hlavnímu obsahu

Zase ty prokleté Deagly. SINNERS v prvním kole Elisa Invitational prohráli s GORILLAZ

15. 9. 2021 | 17:09 Counter-Strike 2 Reportáž
Elisa Invitational Fall 2021 je další z mnoha turnajů, kterých se účastní naše jednička SINNERS Esports. V hlavní fázi, kam byli pozváni a kde patří mezi favority na zisk stotisícové odměny, na ně ale v prvním kole vyzrál flusha a jeho tým GORILLAZ.
SINNERS Esports vs. GORILLAZ
SINNERS Esports vs. GORILLAZ
Zdroj: SINNERS Esports

SINNERS neodpočívají a po postupu na IEM Fall stále jedou na plné obrátky. Po dlouhé době je navíc vidíme v turnaji, odkud si před pár měsíci budovali jméno. Řeč je Elisa Invitational Fall 2021, který nabízí prizepool ve výši 100 tisíc dolarů. Hříšníci, jakožto 19. nejlepší tým světa, dostali od organizátorů pozvánku do hlavní swiss fáze, kterou neodmítli. 16 týmů hraje klasickým švýcarským formátem, kde je potřeba třikrát zvítězit a maximálně dvakrát selhat. A tuto neoblíbenou variantu si SINNERS bohužel vybrali hned na úvod.

V zápase s GORILLAZ, aneb tím týmem, kde hrají velezkušení Robin 'flusha' Rönnquist a Miikka 'suNny' Kemppi, SINNERS nezačali na Nuku vůbec dobře. V továrně pracovaly jasně lépe gorily, které za útok byly prostě nekompromisní a připsaly si na své konto pěknou jedenáctku. Svůj náskok udržely i za obranu, kde zápas v klidu dobránily na výsledek 16:11. Nejlepší hráč na serveru byl suNNy, který s 28 zabitími jasně ukázal, že s jeho kvalitou se stále musí počítat.

Na Overpassu od Čechů ale flusha a spol. rychle poznali, že to s výhrou ještě nebudou mít vůbec jednoduché. Po nepříliš povedené první mapě se totiž probudil oskar, kterému ale pěkně sekundovala celá jeho smečka, a i díky tomu se hříšníci po vyrovnané první půli dostali za obranu do laufu. GORILLAZ se nemohli dostat do tempa a český celek tak výsledkem 16:10 poslal zápas na rozhodující mapu.

Mirage. To bylo to klasické místo, kde se rozhodlo. Za obranu lépe začali GORILLAZ, kteří si za nedlouho vypracovali slušné vedení 8:2, a to zase zejména díky suNnymu, kterému to dnes opravdu "cinkalo" a jeho tým dokázal vyhrávat nevyzpytatelná Deagle kola. Výborný NEOFRAG ale ještě nechtěl zápas vzdát a SINNERS začali stahovat. Mač se dostal až na stav 13:13, z něhož ale GORILLAZ nakonec odskočili, zvítězili 16:14.

Šanci na odčinění tohoto špílu budou mít SINNERS už brzy, a to proti některému z celků se stejným skórem 0:1.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.