Přejít k hlavnímu obsahu

Zed, Talon, Tryndamere a další neobvyklé postavy. Co nabídl první den Mistrovství světa?

6. 10. 2021 | 08:00 League of Legends Reportáž
Největší svátek na League of Legends scéně oficiálně začal a už od první zápasu jsme mohli tušit, že nás čeká pořádná show. Sice se zatím jedná pouze o play-in fázi, kde na sebe naráží ty “best of the rest” týmy z hlavních lig, společně s týmy z tzv. Wild card regionů. I tak ale nikdo nepolevil a všichni se snažili ukázat, co v nich dřímá, protože jde od první hry o vše.
První den Worlds je za námi!
První den Worlds je za námi!
Zdroj: Riot Games

Poslední aktualizace v League of Legends směřovaly k tomu, aby se Worlds vybalancovalo nejvíce, jak je možné. Už během prvního dne ale nastal naprostý chaos. Chovy v úvodním duelu proti čínským LNG vytáhl na mid Tryndamera a jeho protějšek full AP Gragase. V následujících duelech jsme pokračovali v podobném duchu, kdy si týmy prohazovaly v džungli jednoho asasína za druhým a dokonce jsme mohli vidět návrat Zeda na profesionální úrovni. Sice se nejednalo o happy ending pro tým Peace, ale u srdce to určitě zahřálo mnoho fanoušků.

Guseppe
Guseppe
Foto: mcrpc.cz

Speciálně pro Cloud9 je začátek tohoto turnaje velice důležitý, a přesto, že v prvním dni odehráli pouze jednu hru, tak v ní jednoznačně ukázali čeho jsou schopni a legendární midař Perkz vypadá zpátky ve své mezinárodní formě. Dokážou během druhého dne pokračovat v kvalitních výkonech? To se dozvíme už dnes od 13:00. Mistrovství světa si dokonce můžete letos užít s českým komentářem na Twitch kanále Hitpointcz.

Skupiny play-in fáze po prvním dni Worlds
Skupiny play-in fáze po prvním dni Worlds
Foto: Riot Games
Štítky: Worlds
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.