Přejít k hlavnímu obsahu

BlackTrains končia

1. 8. 2007 | 17:45 Counter Strike 1.6
Každý z vás určite veľmi dobre pozná názov staručkého české multiklanu BlackTrains a nenájde sa snáď ani jeden hráč, ktorému by skratka BT bola neznáma. Žiaľ včera sa na stránkach Blacktrains objavila smutná správa:Dneškem, 31. červencem 2007 přechází Český eSports tým do NEAKTIVITY.
Výchozí obrázek

Každý z vás určite veľmi dobre pozná názov staručkého české multiklanu cze BlackTrains a nenájde sa snáď ani jeden hráč, ktorému by skratka BT bola neznáma. Žiaľ včera sa na stránkach Blacktrains objavila smutná správa:

Dneškem, 31. červencem 2007 přechází Český eSports tým do NEAKTIVITY.

Mnohokrát děkujeme našim partnerům za dlouhodobou podporu.


Všetko dobré raz musí skončit a každý vlak sa raz zastaví, dokonca aj takýto čierny. Na stránke BT sa neuvádzal dôvod tohto činu a preto som sa rozhodol vyspovedať manažéra BT, cze Michala "mikke" horáčka:

H1tachi: Včera sa objavila na stránkach Blacktrains veľmi negatívna správa a síce ide o to, že BT končí. Skús nám priblížíť dôvody prečo tím s tak dlhoročnou tradícou prechádza do inaktivity.
Mikke: Možná to někomu už přijde jako ohraná písnička, ale hlavním důvodem ukončení působení týmu BlackTrains je nedostatečná podbora. Tým se již delší dobu potýkal s téměř nulovou podporou, a sehnat nového silného partnera je nadlidský úkol, když na hlavních potrubích sponzoringu již sedí jiní.

H1tachi: Sponzoring je žial veľmi slabý v našich končinách. Skús nám trošku opísať tím, kedy vznikol, kto ho založil, aké významnejšie úspechy zaznamenal, aké sekcie v BT pôsoboli atď.
Mikke: Tým vznikl před 7 lety, kdy u jeho založení byli blackfox a VLAK, který jako jediný doposud aktivně hraje v DOD:S sekci.. Postupem času se BT vypracovalo mezi přední česko-slovenské týmy, čemuž dopomohla hlavně CS sekce, který se před 4 lety prala spolu s prvními profeionály z NecroRaisers o post jedničky na naší legračně malé CS scéně. Mezi ty hlavní úspěchy patří 2.-3. místa na akcích jako InvexCup, či ESWC kvalifikace.

H1tachi: Aké sekcie pôsoboili v BT aktívne predtým ako prešiel do inaktivity? Čo bude s týmito sekciami?
Mikke: V týmu doposud působila kvalitní Q4, Day od Defeat:Source a nově příchozí ET:QW sekce. S Counter-Strike 1.6 sekcí to bylo "mrtvé", jelikož neviděli důvod dál se věnovat hraní na česko-slovenské scéně, kde to jde od desíti k pěti..nebo spíš k jedné. Co budou hráči dělat je jen na nich.

H1tachi: Znamená tento prechod do inaktivity definitívny koniec alebo je ešte nejaká nádej, že by sa tím znovu postavil na nohy?
Mikke: Naděje umírá poslední. Je tady ještě možnost, že se BlackTrains někdy vrátí, ale musel by být k dispozici takový partner, který by zajistil kvalitní chod týmu.

H1tachi: Dik za rozhovor ak chceš niekomu niečo okdázať alebo poďakovať máš možnosť.
Mikke: Chtěl bych poděkovat vedení PG za jejich férový přístup k redaktorům a celé komunitě. Když jde někdo proti nim a ne s jejich lhaním, tak to řeší banama a pomluvama. Díky DANE ! Ale hlavně bych chtěl poděkovat všem fanouškům, pro které byli BlackTrains oblíbeným týmem. Díky i tobě ;) \o/

Prajem všetkým bývalým sekciam BT veľa štastia v budúcnosti a v kútiku duše dúfam, že sa ešte niekedy čierne vlaky opäť dajú do pohybu.