Přejít k hlavnímu obsahu

d0di: Dokážeme konkurovať takmer každému

15. 9. 2017 | 13:02 Counter-Strike 2
Po přestupu z GLAXY do Majestic Lions čekala na tento tým dohrávka ROG COOL ligy. Namlsaní stříbrem z Quietus Daye však zápasy nezvládli a v play-off je neuvidíme. K rozhovoru jsme si pozvali kouče Jozefa 'd0di' Kisse, který o problémech v týmu prozradil více.Do ligy jste se dostali až na poslední chvíli. Jak vás ovlivnila pozice outsidera?
Výchozí obrázek

Po přestupu z GLAXY do Majestic Lions čekala na tento tým dohrávka ROG COOL ligy. Namlsaní stříbrem z Quietus Daye však zápasy nezvládli a v play-off je neuvidíme. K rozhovoru jsme si pozvali kouče Jozefa 'd0di' Kisse, který o problémech v týmu prozradil více.


Do ligy jste se dostali až na poslední chvíli. Jak vás ovlivnila pozice outsidera?

Tak síce sme sa do ligy dostali až z Last Call kvalifikácie, ale necítili sme sa vôbec ako outsideri. Naopak, po úspešnej LAN akcii na Quietus Day sme mali pomerne vysoké ciele. Síce sa ich nepodarilo splniť, stále sa snažíme fixnúť naše výsledky na online kvalifikáciách a turnajoch.

I přes sympatické výkony však přišlo vypadnutí se skórem 1-3. Co byla dle tebe jako kouče hlavní příčina proher?

Momentálne sa snažíme zmeniť pár vecí, čo sa hlavne organizácie týka. Myslím tým tréningy, prístup jednotlivých hráčov k hre a podobne. Ako hlavnú príčinu vidím to, že na online nevieme podávať také výsledky, ako na LAN akciách, a to je presne to, čo sa snažím zmeniť. Nájsť nový mindset.

Mohla hrát určitou roli i nejistota působení v organizaci, kterou jste několikrát změnili?

Pred ROG COOL kvalifikáciami sme dostali jasné stanovisko, a to bolo dostať sa do ligy, čo sa nám následne nepodarilo a boli sme vyhodení z Dark Tigers. Neskôr sme zakotvili u Glaxy a teraz Majestic Lions. Bol to kolotoč posledné dni, ale nemyslím si, že to je spôsobené menením organizácií. Skôr dočasná nepripravenosť.

d0diho parta - zleva nahoře: luko, SHOCK, desty, Valencio, zleva dole: wEAMO, d0di (Foto: Wango)

Z pohledu nehráče, který zápas bys označil za klíčový, že ho tvoji kluci nezvládli?

Určite zápas s eEriness. Dôvodom je, že sme hrali mapy, na ktorých sa cítime veľmi dobre. Dokázali sme si vybudovať dobrý štart do hry, ale začali sme robiť veľké chyby. Chalani zabudli na základne CS. Kapala komunikácia, tradovanie a všeobecne sa hralo moc netrpezlivo a zbytočne rýchlo.

Jaké největší ponaučení si z ligy vezmete, které vás posune jako tým dopředu? Přece jenom jste v minulosti ukázali, že dokážete porážet skoro každého.

Presne ako si to napísal. Dokážeme konkurovať na tejto scéne takmer každému, je to len v hlavách mojich hráčov. Snažím sa ich naučiť nové veci, ale doteraz sme mali zanedbateľne málo tréningov a to sa podpísalo aj na naše tímové výkony. Ponaučenie z ligy si vezmeme asi také, že treba hrať, až kým sme nedali 16te kolo a nemyslieť zbytočne na výhru, ale hrať kolo po kole.

Postup na MČR máte jako tým takřka jistý. Jaké si dáváte cíle do zbytku sezóny? Co třeba obhajoba stříbra na MČR?

Ciele do zbytku sezóny sú jasné: urobiť čo najlepší výsledok na MČR, tj. TOP3, a ukázať, že na to máme. Obhajoba striebra z MČR nie je nereálna, i keď si dovolím povedať, možno trúfalo, že každý chce prvé miesto a takisto aj my, i keď zastaviť eXtatus nie je isto ľahké, ale nie nereálne.

Mám tu pro tebe obecnější otázku. Co pro tebe obnáší pozice trenéra? V čem a jak dlouho například spočívá tvoje příprava?

Pozícia trénera pre mňa znamená dávať hráčom nové poznatky a naučiť ich používať rozum. A je to ťažšie, ako si myslíte. Sledujem ich hru a hovorím im chyby, ktoré robia a navrhujem zmeny, ktoré by mohli robiť a rozširujem im obzor v hre. Keď sa prehrá hra, ja som niekedy aj do noci pri PC a hľadám chyby v demách, poprípade na streame. Moja príprava na tréning spočíva v riešení chýb a zlepšovania celkového teamplayu. Momentálne, ako som už uviedol, nemáme toho moc natrénované, ale teraz sa roztrhlo vrece s časom, keďže prázdniny skončili a pevne verím, že aj hráči si uvedomili úspech z Quietus Day a zamakajú na spoločnom progrese.

Stříbrný tým z QD 2017 - zleva: wEAMO, Valencio, desty, luko, SHOCK, d0di (Foto: Wango)

Zpátky k ROG COOL lize. Jaký je tvůj tip na finalisty ROG COOL ligy a kdo, jakým poměrem vyhraje?

Ako celkového víťaza celkovej ligy tipujem eXtatus a ako runner-up na druhé miesto jedného z trojice eSuba, eEriness, Team Universe. Ale nemyslím si, že vôbec jeden z týchto celkov dokáže dať viac ako 10 kôl momentálnej TOP1 CZ/SK.

Díky moc za rozhovor. Chtěl bys něco závěrem dodat?

Na záver by som chcel len poďakovať všetkým ľuďom za podporu pre náš tím ako aj hate, ktorý nás posúva dopredu. Tak isto môjmu tímu, ktorý mi bezprostredne verí, ako aj ja im. A takisto huhymu za rozhovor, i keď som to robil prvý krát, hádam ma nezožere pol scény.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.