Přejít k hlavnímu obsahu

ELEAGUE uspořádá v lednu příští Major

5. 10. 2017 | 23:30 Counter-Strike 2
Po polské odbočce se kolotoč Major turnajů opět vrátí do zámoří. Vyvrcholení největších bojů aktuální části sezóny se dočkají fanoušci ze státu Massachusetts, konkrétněji z Bostonu.
Výchozí obrázek

Po polské odbočce se kolotoč Major turnajů opět vrátí do zámoří. Vyvrcholení největších bojů aktuální části sezóny se dočkají fanoušci ze státu Massachusetts, konkrétněji z Bostonu.

Dlouho vedené spekulace jsou u konce a my konečně známe pořadatele příštího turnaje kategorie Major. Ačkoliv v roce 2017 převážilo zklamání z pouhých dvou Majorů za rok, na ten následující si počkáme "pouze" do ledna/januára. A kdo se o něj postará? Stejně jako na začátku letošního roku se pořadatelem stává americká značka ELEAGUE, jejíž soutěže patří k tomu nejlepšímu na světové scéně, což také dokazuje aktuálně probíhající turnaj ELEAGUE Premier.

Čeho jsme se však od Valve nedočkali, tak je navýšení prize poolu. Hrát se bude stejně jako v předchozích případech o milion dolarů a pro porovnání je to totožná částka, kterou nabízí klasické turnaje od ELEAGUE. Vítěz lednového Majoru si odnese rovnou polovinu a svůj krajíc si ukrojí každý ze šestnácti týmů v hlavní části turnaje. Systém bude rovněž stejný, tedy kromě detailu, že Major kvalifikace proběhne až v týdnu před hlavní částí Majoru v atlantských Turner Studios.

Rozdělení odměn:

1. místo: $500,000 + "Legend" status
2. místo: $150,000 + "Legend" status
3. - 4. místo: $70,000 + "Legend" status
5. - 8. místo: $35,000 + "Legend" status
9. - 16. místo: $8,750

ELEAGUE Major má aktuálně sedm jistých účastníků, otazník visí pouze nad sestavou Immortals. Brazilská trojice Lucas1, Hen1, kNg totiž v týmu nadále nepůsobí a pokud by zůstala pohromadě, slot by připadnul jí. Boj o druhou polovinu slotu vypukne na přelomu října a listopadu, kdy proběhnou takzvané Minory, díky kterým poznáme složení hlavní Major kvalifikace.

Harmonogram:

26. - 29. 10. 2017: asijský Minor (Soul, Jižní Korea)
26. - 29. 10. 2017: CIS Minor (Bukurešť, Rumunsko)
2. - 5. 11. 2017: evropský Minor (Bukurešť, Rumunsko)
2. - 5. 11. 2017: americký Minor (Toronto, Kanada)
12. - 15. 1. 2018: hlavní kvalifikace (Atlanta, USA)

19. - 22. 1. 2018: skupinová fáze (Atlanta, USA)
26. - 28. 1. 2018: vyřazovací část (Boston, USA)

Možná jste si všimli, že ne celá hlavní část Majoru proběhne v Bostonu, jak zmiňujeme v úvodu článku. Stejně jako hlavní část kvalifikace totiž proběhne i skupinová fáze o postup do play-off ve studiích, kde probíhají veškeré ELEAGUE soutěže. Ani formát této části se nemění a fanoušci Counter-Strike se opět mohou těšit na nadupaný swiss. O několik dní později se na vyřazovací část přesuneme do Agganis Areny, která je součástí bostonské univerzity a pojme až 7200 diváků.

"Legendární" týmy s místenkou do hlavního turnaje:
{#Kazachstán} Gambit{#Brazílie} Immortals*{#Dánsko} Astralis{#Polsko} Virtus.pro
{#Švédsko} fnatic{#Brazílie} SK Gaming{#Německo} BIG{#Dánsko} Team North
"Vyzyvatelské" týmy s místenkou do hlavní kvalifikace:
{#Spojené státy americké} Cloud9{#CIS} FlipSid3{#Francie} G2 Esports{#Ukrajina} Natus Vincere
{#Evropská unie} mousesports{#Německo} Seed (ex-PENTA){#Evropská unie} FaZe Clan{#Ruská federace} Vega Squadron

To by bylo vše, co potřebujete k oznámení nejbližšího Valve turnaje kategorie Major vědět. Slovenské a české barvy tentokrát nemají nic jistého, GuardiaN stejně jako STYKO a oskar nedokázali v Krakowě postoupit do play-off a tak je čeká boj skrze swiss Main Qualifieru. Zero s HellRaisers bude mít cestu ještě delší a to až z uzavřené kvalifikace evropského Minoru.

Zdroj: eleague.com
Štítky: ELEAGUE, Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.