Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba vyrazí s novou posilou na DreamHack

22. 1. 2018 | 01:39 League of Legends
Vypadalo to, jakoby česká vlajka na League of Legends evropské scéně už na dobro zmizela. Letošní rok ale začíná velmi dobře. V Evropě se totiž neukáže jen Patrik "Sheriff" Jírů v H2K, ale i jeho bývalý tým eSuba. Ta po loňském úspěchu v Legend Series chce tuto zkušenost zopakovat na letošním DreamHacku v Lipsku. 
Výchozí obrázek

Vypadalo to, jakoby česká vlajka na League of Legends evropské scéně už na dobro zmizela. Letošní rok ale začíná velmi dobře. V Evropě se totiž neukáže jen Patrik "Sheriff" Jírů v H2K, ale i jeho bývalý tým eSuba. Ta po loňském úspěchu v Legend Series chce tuto zkušenost zopakovat na letošním DreamHacku v Lipsku. 

LoL část turnaje DreamHack se odehraje již příští víkend, tedy 27.-28. ledna. V turnaji se ukáže celkem 32 týmů z celé Evropy a ty si zahrají o celkový prizepool v hodnotě 12 000 €, přičemž vítěz získá 2500 €. Krom eSuby se na akci ale nejspíše neukáže žádný tým, který by byl očím českého diváka nijak známý. O to větší snad bude šance eSubáků uspět.

Na Dreamhacku se nám ale ukáže trochu odlišná sestava od té, kterou jsme viděli na MČR 2017. Naopak podobnější bude té sestavě, která se ukázala právě na Legend Series, protože se do týmu vrací jak Denyk tak i Cekutka. „Na postu ADC jsme chtěli někoho dravého, kdo se stále chce posouvat dál a zároveň má vysoké ambice a hodně času na hraní. Proto byl pro nás Nardeus ideálním kandidátem” poodhalil Denyk při oddůvodňování změn v sestavě. Na pozici AD Carry totiž nastoupí Nardeus, který po návratu ze štace v PSG naposledy působil s Herdynem v týmu Play With Soul.

eSuba loni zvítězila na turnaji Legend Series v Hamburku

Co se týče obměny kádru, tak to nastalo tak, že jsem bohužel nepřijmul ani jednu nabídku ze Španělska, a to hlavně proto, že každý tým tam už má gaming house a chtěli po mně, abych se tam přesunul. Já si ale chci ještě dodělat školu,” řekl Denyk při otázce na jeho návrat do aktivní sestavy eSuby. S týmem ale funguje už delší dobu a na MČR je vedl jako trenér. 

Po oznámení nové soupisky se očekává pokračování v dominanci eSuby na české scéně. Tým se od nového roku tvrdě připravuje právě na DreamHack Leipzig, z čehož by mohl těžit i pokud se eSuba kvalifikuje na European Cup. Doufejme, že to hvězdné sestavě na DreamHacku půjde a dokáží se kvalifikovat přes offline kvalifikaci do hlavního turnaje.

Nynější sestava eSuba.LoL:

{#Česká Republika} Vladimír "Cekutka" Mrkáček 
{#Česká Republika} David "Jejky" Jakubec 
{#Česká Republika} Marek "Humanoid" Brázda 
{#Česká Republika} Tomáš "Nardeus" Maršálek 
{#Česká Republika} Petr "denyk" Haramach 

Ahoj Denyku, jaké to je být zpět v základní sestavě eSuby, jak probíhala obměna kádru?

Ahoj, zdravím všechny fanoušky. Jak moje, tak fanoušky celé eSuby! Co se týče obměny kádru, tak to nastalo tak, že jsem bohužel nepřijmul ani jednu nabídku ze Španělska a to hlavně proto, že každý tým zde už má gaming house a chtěli po mně, abych se tam přesunul. Já si ale chci ještě dodělat školu. S hráči se znám velice dobře a jsme si hodně blízcí. Co se týče postu ADC, tak zde jsme chtěli někoho dravého, kdo se stále chce posouvat dál a zároveň má vysoké ambice a hodně času na hraní. Proto byl pro nás Nardeus ideálním kandidátem. Na botu nám to zatím spolu klape a myslím si, že budeme mít na to konkurovat i botlinkám v Evropě.

Jak probíhá kvalifikace na DH Leipzig?

Co se týče DreamHacku, tak na něj jsme se pouze příhlásili do offline kvalifikace, která bude probíhat na místě. Z této kvalifikace by poté čtyři týmy měly postoupit do hlavního turnaje. Co se týče ostatních teamů, tak ty neznám, ale rozhodně si na ně věříme.

Jak se budete připravovat na nadcházející akci a s jakými ambicemi do Lipska jedete?

Na DreamHack se připravujeme v podstatě od začátku nového roku a pilně trénujeme téměř každý den. Jak už na CZ/SK scéně tak i v zahraničí se nebojíme nikoho, avšak ke každému zápasu budeme přitupovat s respektem k soupeři. Doufáme, že potvrdíme nastolenou dominanci eSuby a zkusíme tuto super organizaci také proslavit v zahraničí, což se nám snad podaří příští víkend na DreamHacku, kde bychom se chtěli ukázat v co nejlepším světle a vyhrát.

Jak vidíš vaše šance v lize Masters a co si myslíš o turnaji European Cup?

Na European Cup se mi povedlo kvalifikovat už při mém angažmá ve Španělsku, takže na Masters jdeme s jediným cílem a ten je stejný: kvalifikovat se na European Cup. Tento event se mi velice líbí a doufám, že budeme moci naši zemi reprezentovat co nejlépe to půjde.

Chtěl bys ještě něco vzkázat našim čtenářům?

Závěrem bych chtěl ještě jednou poděkovat všem fanouškům za Vaši podporu a doufáme, že Vás nezklameme.