Přejít k hlavnímu obsahu

giotive: V tíme sme všetci na rovnakej vlne

16. 9. 2017 | 15:53 Counter-Strike 2
ROG COOL liga se pomalu blíží ke svému konci a do samotného finále zbývají poslední dva týdny. Hlavní části soutěže se zúčastnila osmička týmů a tři z nich už jsou v play-off. Stejný počet je z kola venku a v naší sérii rozhovoru jsme vyzpovídali zástupce Eclot Gaming (1-3) Martina 'giotive' Brumerčíka. Co říká na výkony týmu, jaké jsou letošní cíle a co zapříčinilo odchod rda?
Výchozí obrázek

ROG COOL liga se pomalu blíží ke svému konci a do samotného finále zbývají poslední dva týdny. Hlavní části soutěže se zúčastnila osmička týmů a tři z nich už jsou v play-off. Stejný počet je z kola venku a v naší sérii rozhovoru jsme vyzpovídali zástupce Eclot Gaming (1-3) Martina 'giotive' Brumerčíka. Co říká na výkony týmu, jaké jsou letošní cíle a co zapříčinilo odchod rda?

Sestava ECLOT ještě s rdem, jehož před pár dny oficiálně nahradil vergiL

Obhajovali jste s týmem 4. místo, s jakým cílem jste do ligy šli?

V čase, keď sme sa dostali do ligy, sme nemali určené žiadne ciele, nakoľko sme spolu len začali hrávať. Samozrejme, keď už sme sa kvalifikovali, tak sme toho chceli čo najviac vyhrať a skúsiť postúpiť na LAN finále, čo nám bohužiaľ nevyšlo.

Ovládnutí první kvalifikace, ale rychlé vypadnutí v hlavní části. Byla hlavním problémem nestabilita sestavy?

Nečakal som ani, že sa nám podarí uspieť hneď v prvej kvalifikácii. Asi to bude preto, že nám o nič nešlo a ľudia hrali úplne uvoľnene. No medzi hlavné problémy patrila určite aj nestabilita zostavy. Často sme hrávali s hosťom kvôli dovolenkám a podobne a tak sme neboli nikdy úplne zohratí. A celkovo sme mali málo času na nejaké efektívnejšie tímové trénovanie.

Který zápas tebe osobně nejvíc mrzí, který jste podle tebe měli bez pochyby zvládnout?

Celkom ma mrzí zápas s eEriness, pretože to bol pre nás zápas o udržanie sa v lige a veril som, že môžme vyhrať. Prvá mapa Train dopadla tak, ako som čakal, kedže sme Train spolu ešte nehrali. Na Cache som nám veril, ale prehrali sme tuším tri 1v1 situácie a potom v posledných kolách sa robili úplne základné chyby a to nás stálo zápas.

giotive má s unem i společný titul mistrů České republiky (rok 2013)

Jaké ponaučení si z ligy vezmete, aby se prohry neopakovaly na dalších vrcholech sezóny?

Skúsime hrať v stabilnej zostave a pri udržaní tej správnej hladiny alkoholu u niektorých mojich spoluhráčov to bude určite nabudúce lepšie.

Na poslední zápas nenastoupil rdO. Co bylo tím skutečným důvodem jeho odchodu? Už ho neuvidíme ani jako náhradníka?

S Radom sme si všetci parádne sadli v "real life", je to skvelý človek a hráč. Ale bohužiaľ sa naše názory nezhodovali v CSku. Štýl hry, ktorý sme chceli hrať, nesedel Radovi a naopak, preto sme sa rozhodli to nenaťahovať ďalej. Myslím, že to tak je lepšie pre neho aj pre nás.

Jak to vidíš s budoucností ECLOT. Máte novou posilu, ty zkoušíš in-game leadování? Jak se v tom cítíš?

Zatiaľ sme spolu takto ešte netrénovali, nič sme si neukazovali, no určite plánujeme v tejto zostave zostať čo najdlhšie, zohrať sa a nehneval by som sa, ak by sme aj niečo vyhrali. Napriek tomu, že som toho ešte veľa necalloval, tak keď callujem, mám lepší pocit z hry a myslím, že ma to aj viac baví. Asi to bude tým, že takto môžem viac ovplyvniť priebeh a výsledok zápasu. Ešte potrebujem nejaký ten čas, aby som sa do toho úplne dostal, ale mám strašne veľa nápadov, ktoré budú prospešné pre našu hru.

Jaké jsou největší cíle týmu pro zbytek sezóny? Například uno by určitě rád prolomil smůlu z posledních dvou let na MČR.

V prvom rade sa na MČR musíme dostať. Celkom tam zaostávame s bodmi, takže sa to momentálne snažíme nejako dobehnúť. Aj keď už veľmi nie je leto, uvidíte nás na CLAN CUP Summer a tiež na MSR, kde si plánujeme vybojovať potrebné MČR body. Ak by sme sa na MČR nedostali, tak by nás to určite mrzelo, ale náš hlavný cieľ nie je MČR. Náš hlavný cieľ je zlepšiť sa natoľko, aby sme sa mohli pozrieť na turnaje mimo CZ/SK. Bude to náročná cesta a asi to nestihneme do konca sezóny, ale mám v tíme tých správnych ľudí, ktorí sú na rovnakej vlne so správnym prístupom a ktorí sa nepoložia po pár nevydarených zápasoch.

Trio giotive, uno a xray společně působí s přestávkami již dlouhé roky
(Zleva: xray, uno, benq1, StaN, giotive)

A ještě tvůj tip, kdo postoupí na finále ROG COOL ligy a jakým poměrem vyhraje?

Na LAN finále tipujem eXtatus a eSubu, kde si eXtatus poradí so súperom bez väčších problémov. Vyhrajú 2:0 na mapy, 16:8 a 16:6.

Díky za rozhovor, chtěl bys závěrem něco dodat fanouškům i haterům ECLOT?

Fanúšikom ďakujem za podporu a haterom ďakujem za názory, ktoré všetci berieme veľmi vážne.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.