Přejít k hlavnímu obsahu

HLTV.org top20 žebříček hráčů (16-20)

5. 1. 2014 | 22:05 Counter-Strike 2
HLTV.org každý den vydává jeden díl z top20 žebříčku hráčů za rok 2013. Žebříček vám přiblížíme i zde na PLAYzone.cz ve stručnějším formátu v článcích po pěti hráčích.HLTV.org se rozhodlo jako v předešlých letech - pokud nepočítáme rok 2012, který byl rozdělený přestupem na Counter-Strike: Global Offensive v létě - vydat svůj top20 žebříček na začátku roku 2014.
Výchozí obrázek

HLTV.org každý den vydává jeden díl z top20 žebříčku hráčů za rok 2013. Žebříček vám přiblížíme i zde na PLAYzone.cz ve stručnějším formátu v článcích po pěti hráčích.

HLTV.org se rozhodlo jako v předešlých letech - pokud nepočítáme rok 2012, který byl rozdělený přestupem na Counter-Strike: Global Offensive v létě - vydat svůj top20 žebříček na začátku roku 2014.

Petar 'Tgwri1s' Milovanovic znovu uskutečňuje sestavení vlastního žebříčku na základě nejpřesnějších statistik, které o CS:GO lze nalézt právě na HLTV.org. Podle nich vydává každý den od začátku roku jednoho hráče.

Do první pětky zařadil jména Andreas 'Xyp9x' Højsleth (20.), Jarosław 'pasha' Jarząbkowski (19.), Peter 'dupreeh' Rasmussen (18.), Edouard 'SmithZz' Dubourdeaux (17.) a Ioann 'Edward' Sukhariev (16.).

Jejich přezdívky jsou vždy nalinkované na původní články na HLTV.org, které jsou daleko detailnější, pochopitelně však v angličtině, proto se vám snažíme žebříček zestručnit a částečně přeložit zde.

 

#20

 {#Dánsko} Andreas 'Xyp9x' Højsleth

Teprve osmnáctiletý Højsleth, nejmladší v celém žebříčku, měl v 1.6 vcelku nejasnou kariéru. Dlouho hrál ve Wikipediots s Timm 'ArcadioN' Henriksenem, jehož týmy patřily do top3 v Dánsku, Højsleth však nedokázal dosáhnout na vyšší příčky v mezinárodních turnajích, přestože jeho týmy často překvapily papírově silnější soupeře.

Jak však sám říká, hlavní vstup do jeho kariéry byl vstup do nové CS:GO sestavy fnatic, kde hrál se jmény jako Andreas 'MODDII' Fridh, Finn 'karrigan' Andersen nebo Michael 'Friis' Jørgensen. 

Později se však přesunul do Copenhagen Wolves, se kterými povětšinou nedosáhl na zajímavější umístění, přesto však dokázal utržit rány týmům jako jsou VeryGames.

Do žebříčku se dostal jen tak tak, ale místo si zasloužil především díky jeho věrné zbraní AK-47, s níž má nejvyšší KPR (Kills per round), tedy 0.37. Zároveň je druhým nejlepším hráčem na de_mirage s ratingem 1.22.

"Řekl bych, že můj nejlepší moment v roce 2013 byl, když jsem se připojil k fnatic na začátku ledna, to byla má první šance se prosadit jako hráč, což byl pro mě obrovský krok kupředu."

 

#19

{#Polsko} Jarosław 'pasha' Jarząbkowski

Jarząbkowski byl nejstabilnějším hráčem týmu ESC Gaming, kteří se později přesunuli k UniversalSoldiers a aktuálně jsou pod jejich klasickým bez-organizačním názvem AGAiN. Jeho tým vždy měl smůlu na organizace, přesto však dokázal i v roce 2013 předvést své bicepsy na největších turnajích roku.

Jeho tým dlouho držel stejnou sestavu jako při přechodu z 1.6, avšak později po sérii neúspěchů si uvědomili, že to dále nepůjde a vyměnili dvojici Kuben-Loord za Snax-byali. Výměna jim zcela očividně prospěla, hned při jejich premiéře v Kolíně na RaidCall EMS One Fall Finals dosáhli na 3. - 4. místo po jednom z nejdelších zápasů v historii CS:GO ve skupinách (prohra 28-31 s Natus Vincere) a semifinále s VeryGames.

Přestože Jarząbkowski nikdy nebyl hlavní hvězdou týmu, protože v různých zápasech se pokaždé ukázal jiný hráč z týmu, 19. místo si zaslouží za jeho výkony ve dvou turnajích, kde skončili první a druzí (SLTV StarSeries VIII Finals a TECHLABS Grand Final) a jeho stabilitu v týmu, kde byl vždy mezi prvními.

"Můj nejlepší moment byl na konci roku, kdy jsme vyhráli SLTV. Neo začal vést hru a všechno bylo jednodušší. Řekl mi "ve hře si dělej co chceš", což bylo klíčové."

 

#18

{#Dánsko} Peter 'dupreeh' Rasmussen

Rasmussen je jedním z mála, kteří v tomto žebříčku nemají žádné zvláštní výsledky před příchodem Counter-Strike: Global Offensive. Brzy po rozpadu jeho prvního CS:GO týmu 3DMAX s hráči jako socN nebo xlo byl pozván do Copenhagen Wolves.

Tam se potkal s Henrikem 'FeTiSh' Christensenem, se kterým hraje doposud, tým však mezitím prodělal několik změn, obzvláště příchodem 20. hráče žebříčku Højsletha a Jørgensena z fnatic.

Jako už bylo zmíněno výše, tým Copenhagen Wolves měl reputaci stále potkávat nejlepší dva týmy světa, Ninjas in Pyjamas a VeryGames hned v prvním kole, přestože většinou vyhrávali svou skupinu, což jim odepřelo lepší než 5. - 8. a podobné umístění.

Přesto si však Rasmussen zaslouží 18. příčku žebříčku, obzvláště za to, že je 7. nejlepším fraggerem s 0.77 KPR a jedním z nejvyšších počtů entry fragů, kde drží 5. místo před hráči jako Ladislav 'Guardian' Kovács nebo Patrik 'f0rest' Lindberg s 0.141 entry killy za kolo.

"Můj největší moment v 2013 by nejspíš byl, když mě přibrali do Copenhagen Wolves. Znal jsem FeTiShe a zbytek kluků ze Source éry, když byli považováni za top3 na světě po delší dobu, takže to pro mě byla obrovská příležitost. Tohle opravdu odstartovalo moji kariéru a já se od té doby vyvinul v o hodně lepšího hráče!"

 

#17

{#Francie} Edouard 'SmithZz' Dubourdeaux

Jeden ze tří Francouzů aktuálních ex-VeryGames se k týmu připojil už v roce 2008, kde dosáhl obrovských úspěchů. Přes svoji krátkou pauzu se do týmu vrátil v roce 2012 a zůstal s nimi i při přechodu na Counter-Strike: Global Offensive.

VeryGames byli dlouho považováni za jasnou dvojku, vzhledem k tomu kolikrát se s Ninjas in Pyjamas potkali ve finále a prohráli, v posledních čtyřech sériích však konečně třikrát se Švédy vyhráli, čemuž Dubourdeaux přispěl více než dost.

Support hráč týmu VeryGames většinou nezáří vzhledem k tomu, že v jeho týmu figuruje trio shox-ScreaM-NBK, přesto však drží 5. místo v počtu entry killů, což mu mimo jiné zajišťuje 17. místo v žebříčku.

"Myslím, že je to má první offline výhra proti NiP na SLTV. Ve svém osobním životě jsem se necítil příliš dobře a rozbití psychologické bariéry mi v tu dobu pomohlo zapomenout na mé problémy." - o jeho nejlepším momentu v 2013.

 

#16

{#Ukrajina} Ioann 'Edward' Sukhariev

Sukhariev měl v roce 2013 malou horskou dráhu, co se týká účasti v týmech. Jeho úvodní tým Natus Vincere, se kterým od roku 2010 patřil mezi nejlepší týmy světa v Counter-Strike 1.6, čekal velmi dlouhou dobu na svoji premiéru v Counter-Strike: Global Offensive, která však vypadala lépe než zbytek kariéry.

Tou premiérou byl únorový Mad Catz Vienna, pokračování pražského turnaje AMD Sapphire CS:GO Invitational, tam dokázali s VeryGames ve čtvrtfinále odehrát nejdelší zápas roku (30-34 v jejich neprospěch na de_mirage_go) a urvat mapu tehdejší dvojce světa.

Později se však po sérii neúspěchů, kterou ukončil šokující výsledek na Prague Challenge v červnu, rozhodl společně se svým spoluhráčem Yegorem 'markeloff' Markelovem přesunout k Astana Dragons, kteří tehdy byli považování za "superteam", vzhledem k tomu, že byli složeni z hvězd jak z Virtus.pro tak z Na´Vi.

Tým však nedosáhl úspěchů, jakého se od něj čekalo a Sukhariev byl brzy odebrán ze sestavy, po které se po neúspěšném pokusu v DreamHack Winter BYOC kvalifikaci s Kovácsem vrátil do Natus Vincere se slovenským sniperem. Tam zatím odehráli pouze jeden LAN turnaj, už tak ale svítá na lepší časy, vzhledem k tomu že porazili své rivaly z Astana Dragons a odnesli si domů stříbrné medaile po prohraném finále s UniversalSoldiers i přes nedostatek tréninku.

Sukhariev byl hvězdou ve všech svých týmech, na SLTV Starseries VI Finals dokonce měl nejvíce killů (249) a jednou z jeho nejlepších statistik je 7. místo v AK-47 killech za kolo (0.322).

"Zaprvé, to, že jsem na tomto seznamu, je pro mě velkou ctí a jsem za to opravdu rád. V roce 2013 jsem měl dva nejlepší momenty, a oba byly v Kyjevě proti NiP na StarLadderu.

To první vlastně nebyla výhra, vedli jsme 2-1 v BO5, kde měli 1-0 výhodu, nakonec jsme prohráli 2-3. Pořád to byl náš světlejší výkon, vzhledem k tomu jak nový tým Na´Vi to byl.

Podruhé to nebylo tak dávno. Hráli jsme (Astana Dragons) proti NiP na BO3, třetí mapa byla d2 a byl to nezapomenutelný zápas s prodlouženími, kde jsme nakonec dokázali vyhrát."

Top20

Jak odhadujete pokračování žebříčku? Dostane se Ladislav 'GuardiaN' Kovács na seznam, přestože téměř půl roku nebyl součástí mezinárodního týmu?

Zdroj: HLTV.org
Štítky: HLTV.org, top20