Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Přestup roku je zde! Oskar míří do mousesports!

22. 8. 2016 | 17:11 Counter-Strike 2
Nejznámější český hráč oficiálně potvrdil své nové angažmá! Tomáš "oskar" Šťastný dnešním dne oficiálně přestoupil do německé organizace mousesports!
Výchozí obrázek

Nejznámější český hráč oficiálně potvrdil své nové angažmá! Tomáš "oskar" Šťastný dnešním dne oficiálně přestoupil do německé organizace mousesports!

Jeden z největších talentů světové CS:GO scény se ve včerejších večerních hodinách dojemně rozloučil s týmem HellRaisers, se kterými během jednoho roku dokázal vyhrát akce jako Copenhagen Games, European Minor Championship či skončit na druhém místě na Dreamhack Tours. Svými výkony překvapoval nejednoho herního experta, ale jeho pozice v týmu jej často pasovala buď do role hrdiny nebo největšího zlosyna. Tuzemská komunita ale sestavě věřila i v kvalifikaci na kolínský Major, ale jakoby kolem nich byla neviditelná nervózní bublina, která praskla po prohrách s FlipSid3 a OpTiC Gaming.

Oskarův pohár trpělivosti přetekl a dle všech informací už v té době jednal o přestupu do lepší organizace. Mluvilo se o Natus Vincere, Ninja in Pyjamas, EnVyUs ale nejvíce se mluvilo o přestupu do FaZe a mousesports. "Spásou" se mu stalo hozené lano od hvězdy mousesports Nikoly Kovače. Ten nebyl v dané době spokojený s výkony svého spoluhráče Chrise de Jonga a chtěl oskara nahradit právě ním. Od té doby se ale vše změnilo, výkon Chrise se zvedl a muselo se ukázat na někoho jiného.

Černého Petra si nakonec vybral Johannes "nex" Maget, čtyřiadvacetiletý rifler, se k týmu připojil loni v dubnu z konkurenčních PENTA eSports a aktuálně je dle statistik HLTV.org druhým nejlepším hráčem týmu s ratingem 1.11.

Tomáš se tak stává první českým CS:GO hráčem, který se stane oficiálně součástí západní organizace, která se pravidelně účastní Major turnajů. Jeho další počínání budeme bedlivě sledovat a i nadále držíme palce HellRaisers, kde ve svém vývoji pokračuje slovenské duo STYKO-Zer0.

Nová sestava mousesports

{#Bosna a Hercegovina} Nikola "NiKo" Kovač
{#Nizozemsko} Chris "chrisJ" de Jong
{#Německo} Timo "spiidi" Richter
{#Německo} Denis "denis" Howell
{#Česká Republika} Tomáš "oskar" Šťastný

{#Německo} Johannes "nex" Maget - náhradník
{#Srbsko} Aleksandar "kassad" Trifunović - trenér

Štítky: mousesports, oskar