Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar: České vesnické akce nemusím!

28. 7. 2015 | 16:29 Counter-Strike 2
LanCraft je za námi a známe již vítěze. Celý turnaj dle očekávání ovládla sekce nEophyte a neměla konkurenci. Tahounem této slavné české herní organizace není pak nikdo jiný, než jeden z nejznámějších českých hráčů Tomáš "Oskar" Šťastný, který se mimojiné může pyšnit i statusem reprezentant České republiky. My jsme si pro vás s Oskarem proto připravili menší ohlédnutím za největší českou LAN akcí, podvědomě známou jako LanCraft. 
Výchozí obrázek

LanCraft je za námi a známe již vítěze. Celý turnaj dle očekávání ovládla sekce nEophyte a neměla konkurenci. Tahounem této slavné české herní organizace není pak nikdo jiný, než jeden z nejznámějších českých hráčů Tomáš "Oskar" Šťastný, který se mimojiné může pyšnit i statusem reprezentant České republiky. My jsme si pro vás s Oskarem proto připravili menší ohlédnutím za největší českou LAN akcí, podvědomě známou jako LanCraft. 

Samotný průběh LanCraftu si až na nějaké nedostatky Oskar pochvaluje. Zaráží ho ovšem nasazení malého počtu lidí - adminů, kteří se starají o chod jednotlivých turnajů. Prý běžné zdržení 3 až 4 hodiny nebo čekání na zápas. Podle české e-sportové hvězdy jsou to nedostatky, které veškeré české LAN akce sráží a kvůli kterým se česká herní scéna vzdaluje zahraničí. Více už ale v samotném rozhovoru. Tomáše "Oskara" Šťastného pak nemusím představovat. 


nEophyte ovládli LanCraft v Ostravě 2015, poradili si i s eSubou

Ahoj Tomáši, jak bys zhodnotil již zakončený LanCraft a jeho průběh?
Několik lidí o mě ví, že nemám rád český akce a nazývám je vesnickými. Za těch několik let se to tu nikam nepohnulo. Co se změnilo, je zábava a akce pro diváky. Ti hráči mi přijdou, že to jsou jen loutky v tom velkém divadle. S delayem jsem počítal, ale že to bude až takovej, to jsem fakt nečekal. Tři až čtyři hodiny čekat na pavouka, to je k naštvání. Několikrát jsem už říkal, ať se udělá jiný systém, dvě-čtyři skupiny po několika týmech a playoff bez lower bracketu systémem bo3. Jinak stream pod TV Dev1 super a prostory taky super. Ještě poladit klimu, přibrat alespoň tři adminy ať tam neběhá Mycountry sám a zamyslet se nad systémem turnaje. 

Jaký soupeř  vás nejvíce potrápil?
Nejvíc nás potrápila eSuba ve finále WB, zaskočili nás na první mapě de_inferno, kde nás hladce přejeli 6:16 a bylo těžký se pak hodit do klidu a otočit zápas. Podařilo se to mým spoluhráčům i přes to, že jsem nepodal výkony na který jsem já nebo vy, zvyklý. Myslím, že finále WB byl pro diváky určitě nejzajímavější zápas turnaje jak pro diváky, tak pro hráče.

Co říkáš na výsledky vašeho nejsilnějšího konkurenta eSuby a její výkon?
Tak ono když nastupuješ jako outsider do zápasu, tak to máš někdy lehčí, můžeš si dovolit víc a nemáš co ztratit. O nás se mluví jinak, proto jsme to měli težší, vyvarovat se chybám, zahrát standarty a nepustit eSubu k ničemu. Jinak přeju eSubě hodně štěstí a snad to dotáhnou do Evropy.

Byla eSuba v menší formě než obvykle (absence rdO)?
Nemyslím si, že eSuba nebyla ve formě.

Jak jste vnímali průběh turnaje jako tým?
Abych se přiznal, já ani nevím, nějak jsme se o tom jako tým nebavili. Každý si to užil po svém. A co se týče hraní, do každého zápasu jsme šli s tím, že musíme vyhrát a to se nám i podařilo.

Bylo něco, s čím jste byli vyloženě jako tým nespokojeni?
Jak jsem psal pár řádku výš. Trošku mě mrzelo, že i na finálový zápas bylo tak nechutný vedro, kde si jen seděl za PC, měl si na sobě troje sluchátka a teklo z tebe když jsi se ani nehýbal.


Tomáš "Oskar" Šťastný je bezesporu největším tahounem nEophyte

Co říkáš na návštěvnost akce?
Návštěvnost byla dobrá, určitě přišlo dost lidi a organizátoři LanCraftu budou spokojení

Co fanoušci? Přišel si nějaký říct o tvůj autogram nebo fotku?
Několik lidí přišlo jak pro autogram, tak i pro fotografii. To vždy potěší.

Jaké máte nejbližší plány?
Určitě se chceme zase soustředit na evropské turnaje a akce. Budeme se snažit hrát co nejvíc turnajů, když jsme vlastně museli forfeitnout 99dmg Arena Masters společně s Gameagents ligou o 20 tisíc dolarů.

Je nějaká nečekaná odměna, kterou si pro vás majitelé organizace za výhru na LanCraftu připravili?
O ničem nevím.

Závěr nechám na tobě. Teď máš prostor cokoli sdělit, ať už fanouškům nebo svým spoluhráčům.
Všem děkuji za podporu naší organizace neofyte. Kubrovi za větráky a klukům z týmu za pěkné zápasy. Těm, co tam ve čtvrtek na mě pořvávali a na Evku, těm taky děkuji za projevení jejich inteligence. Mým fanouškům pak patří velké dík za podporu. A zdravím svoji maminu a svoji milovanou a samozřejmě všechny své kamarády. 

Štítky: Lancraft, oskar