Přejít k hlavnímu obsahu

oskar: "Stát se může všechno." [ROZHOVOR]

29. 11. 2012 | 18:43 Counter-Strike 2
Víkendový Mind Sports festival v Praze se nezadržitelně blíží a my vám přinášíme exkluzivní rozhovor s nejdiskutovanějším týmem poslední doby - myDGB.NET. Jejich nejnovější přírůstek, Tomáš 'oskar' Šťastný, se rozpovídal na téma přípravy a týmů v turnaji a také nám řekne, jak se po dvou letech těší na mezinárodní LAN.Ahoj oskare. Do Mind Sports LAN v Praze už zbývají pouhé dva dny a stále je oznámený neobvyklý počet týmů. Máte informace o dalších týmech, nebo je devítka konečné číslo?
Výchozí obrázek

Víkendový Mind Sports festival v Praze se nezadržitelně blíží a my vám přinášíme exkluzivní rozhovor s nejdiskutovanějším týmem poslední doby - myDGB.NET. Jejich nejnovější přírůstek, Tomáš 'oskar' Šťastný, se rozpovídal na téma přípravy a týmů v turnaji a také nám řekne, jak se po dvou letech těší na mezinárodní LAN.

Ahoj oskare. Do Mind Sports LAN v Praze už zbývají pouhé dva dny a stále je oznámený neobvyklý počet týmů. Máte informace o dalších týmech, nebo je devítka konečné číslo?

Ahoj, já ani nikdo z týmů nemá prozatím žádné informace o celé akci. Nevíme v kolik je začátek, nevíme, kdo s kým bude hrát, nevíme vůbec nic. Ptal jsem se i ESC, jestli ví něco víc a prej ví to samý, co já (úsměv). Takže nic.

Po dlouhé době máš opět šanci se ukázat na mezinárodním poli, tvou poslední mezinárodní LANkou bylo Samsung Euro Championship v Polsku před dvěma lety. Uvidíme znovu oskara na lovu za nejlepšími týmy světa? Jak se těšíš?

Já se na akci těším velice a myslím, že i každý z týmu. Je to po dlouhý době něco, co tu nikdo neměl šanci hrát, takže jsem rád za šanci zahrát si proti těm týmům. Ja doufám, že nám štěstí bude přát a dostaneme se do top3. Není to nereálný, jen nám musí vycházet to, co budeme chtít. Taky doufám, že mi tam padnou nějaký akcičky, který pomůžou týmu.


Na MSR téměř přesně před rokem byli BEASTS největšími rivaly oskara, dnes s nimi hraje v týmu.

Jakým způsobem jste se připravovali? Kolik máte nahraných hodin, individuálně a týmově?

Začnu u individuality. Ja se snažil připravit, jak jen to šlo, často jsem trénink míchal s dotou, protože hrání na dm pro mě už není taková zábava, jako tomu bylo u CS 1.6. Mě dm prostě nebaví, občas jsem si zahrál nějaký mix, někdy jsem koukal na zajímavý zápasy. No, připravil jsem se tak, jak si myslím, že je nejlíp. Jinak týmově i přes všechny problémy, které jsme měli v týmu, tak já bych to shrnul tak na 50% připravenosti. Za teroristy můžeme týmy překvapit. Naopak za CT stranu, tady je kámen úrazu, neumíme hrát CT strany, ale to se ještě pokusíme nějak doladit během pár hodin v herně SkillZone, kam se vypravíme už zítra dopoledne. Připravit se na akci někde, kde si ji můžeme vlepit, je podle mě nejlepší, každej se soustředí jen na to, na co má. No, jak říkam, pokusíme se doladit CT strany na všech mapách a jestli to půjde, naše připravenost se dostane nad 80% procent. Pak už jen záleží na tom, jak se vyspíme a v jaký pohodě budeme hrát.

Jasnými favority jsou NiP, koho ale kromě nich berete za vaše největší soupeře a koho se naopak nebojíte a máte pocit, že byste je měli porazit?

Na tuhle otázku by dokázal nejlíp odpovědět Laco (smích). Já nevím, jak říkám, stát se může všechno, můžeme porazit všechny nebo můžeme všechno prohrát. Po včerejším tréninku proti NiP si já sám osobně na ně věřím víc, vlastně na všechny. Většinu z těch týmů znám z pcw, takže bát se nikoho nebudeme, je jen na nás, jak se s tím popereme na místě a co se nám během zápasu bude honit hlavou. Snad to bude touha uspět jako tým a ne jako jednotlivec (úsměv).

V poslední době jste se setkávali s negativními ohlasy, nebojíte se, že to bude podobné, pokud o víkendu neuspějete? Už jsi mi částečně odpověděl, ale co byste brali za "přijatelný" výsledek?

Pokud neuspějeme, je mi jasný co přijde, ale je mi to jedno, dřív mě to hecovalo k lepším výsledkům, teď už ani to. Já jsem si už za těch pár let zvyknul. Rád bych se umístil do top3 nebo líp. Zklámáni bude, když se nedostaneme ani ze skupin. Dali jsme do toho hodně snahy a času, takže i kdyby se to nepodařilo, bude lepší se nevyjadřovat, budeme víc smutní než vy (úsměv).


oskar na MČR v dresu faberi bellatores UG, legendarního týmu z roku 2007. Bude se při podávání rukou usmívat i v Praze?

Zpět k tématu organizace - co říkáš na rozhodnutí organizátorů neposkytnout HLTV.org prostor pro jejich kvalitní coverage?

Je to smutný pro mě jako cs 1.6 hráče. Podle mě se cs 1.6 dožila tolik let jen díky HLTV.org, protože drželo světovou komunitu při sobě, nic vám tam vlastně nechybělo. Jsem zvědavej, jak to celý vlastně dopadne a doufám, že i ta coverage z domova bude nejkvalitnější. Já nikoho z cadred neznám, takže nevím, o co jim jde. Určitě by se našlo nějaký místo pro Luise, kde by se mohl připojit k netu a psát ty jeho kvalitní članky.

Máš na závěr vzkaz pro čtenáře, případně poděkování? Poslední otázka je jen Tvoje.

Jen, že když se to nepodaří, tak nás nechte žít, my to budeme taky vědět, že jsme zahráli, tak jak jsme zahráli. A musím poděkovat týmu mydgb za možnost se takové akce žúčastnit. Ještě bych si dovolil facebook.com/CSoskar, zde najdete updaty z akce, budu se snažit co nejdřív něco napsat. Takže držte palce a mějte se někteří (úsměv).

Já ti děkuji za tvůj čas a nechám tě připravovat se na cestu.

 

Sledujte PLAYzone.cz pro nejnovější informace z turnaje Heaven Media na festivalu Mind Sports v pražském pětihvězdičkovém hotelu Corinthia.