Přejít k hlavnímu obsahu

Pechyn: Z větší části spoléháme na individuality

10. 8. 2017 | 15:50 Counter-Strike 2
Druhá kvalifikace do ROG COOL ligy je u konce a díky tomu známe pátého a šestého účastníka. Ani napodruhé přes semifinále nepřesli Marvo eSports, jenž před tím vyřadili eSubu, naopak Fraternitas byli neomylní. Ve finále si tento celek poradil s překvapením celé kvalifikace NecroRaisers. My jsme si k rozhovoru přizvali Martina 'Pechyn' Pechouška, který byl jedním z hlavních strůjců postupu a v úterní části kvalifikaci si připsal solidní K/D ratio 1.40.
Výchozí obrázek

Druhá kvalifikace do ROG COOL ligy je u konce a díky tomu známe pátého a šestého účastníka. Ani napodruhé přes semifinále nepřesli Marvo eSports, jenž před tím vyřadili eSubu, naopak Fraternitas byli neomylní. Ve finále si tento celek poradil s překvapením celé kvalifikace NecroRaisers. My jsme si k rozhovoru přizvali Martina 'Pechyn' Pechouška, který byl jedním z hlavních strůjců postupu a v úterní části kvalifikaci si připsal solidní K/D ratio 1.40.

V první kvalifikaci jste s Marvo eSports vypadli, nyní šlo o rychlý proces. Jaký byl rozdíl v těchto zápasech?

Největší rozdíl byl asi v mapě, jelikož v první kvalifikaci jsme hráli Cobblestone, kde to zatím nemáme moc natrénované jako na Cache, ale nebyl to zas tak jednoznačný výsledek, takže i trošku toho štěstíčka chybělo a mohlo to být jinak. Tímhle nám ukázali, že jsou rozhodně dobří a musíme si na ně dávat pozor do budoucna.

Čekal jsi, že se Marvo dostane přes největšího favorita kvalifikace do semifinále?

Vypadnutí bylo nemilé překvapení pro mnoho fanoušků eSuby a málokdo čekal, že se Marvo tohle povede. Snad se jim příští kvalifikace vydaří a postoupí, když už po druhé vypadli v semifinále těsně před branami a je vidět, že na to určitě mají.

Liga zná aktuálně 6 účastníků, kdo podle tebe postoupí z poslední kvalifikace? Překvapili tě například NecroRaisers?

Podle mě postoupí eSuba a Inside Games, ale je tam více kandidátů na postup - Marvo eSports, Majestic Lions nebo Dark Tigers. Určitě bude nejvíce rozhodovat pavouk kvalifikace. NecroRaisers si postup do ligy určitě zasloužili, když vyřadili v prvním kole Majestic Lions a poté v semifinále bojovali v těžkém prodloužení proti Dark Tigers a vyšlo jim to.

Probíhala vaše příprava na ligu nějak speciálně? Jak moc hrajete s týmem přes léto?

Momentálně trénujeme jen zřídka, protože se nikomu moc nechce sedět za počítačem přes léto a také Fraged je teď nedostupný kvůli práci.

Co bylo klíčem k úspěchu v kvalifikaci? Spoléhají se Fraternitas na týmovou souhru nebo spíše individuality?

Z větší části se spíše spoléháme na individualitu každého z nás, jelikož jak jsem již naznačil, tak nemáme moc času trénovat přes léto.

Střízlivým pohledem, jak vidíš šance v lize? Cítíte se na spanilou jízdu až na LAN finále?

Určitě je naším cílem dostat se až na LAN finále, ale nebude to vůbec snadná cesta. Kdyby to nevyšlo, tak se budeme samozřejmě snažit o co nejlepší umístění.

V posledních měsících jste udělali dvě změny v sestavě, přišli o kapitána. Jaké byly tehdejší důvody? Moc se o tom totiž nemluvilo.

Když jsme hráli ještě v teamu s Pokyzzem, tak tam byly určité neshody, a proto se Pokyzz rozhodl odejít. Poté jsme dlouho hledali pátého hráče a mezitím nám hostoval Daxen, za což mu děkujeme. Nakonec jsme se rozhodli vzít mladého ostrostřelce DKN. Co se týče našeho kapitána fileho, tak tomu se rozbil na konci dubna počítač a neměl moc času to řešit kvůli škole, takže místo něj hraje Notuud.

Fraternitas a podzimní část sezóny. Jaké jsou vaše největší cíle, čeho byste letos chtěli dosáhnout?

Chceme se určitě dostat na MČR, kde bychom letos chtěli minimálně postoupit ze skupin a zahrát si semifinále, ne-li finále. Poté je naším cílem se kvalifikovat na finále Hitpoint Masters do Svitav jako minulý rok a probojovat se konečně do finále, když už jsme dvakrát skončili na třetím místě.

Moc ti děkuji za rozhovor, nyní máš tradiční prostor na libovolný vzkaz všem fanouškům i haterům.

Vážíme si každé podpory od jednotlivého fanouška, co nám fandí, ať už na streamu nebo na lankách. Kdo by chtěl vědět o nadcházejících cupech, který jsme se rozhodli hrát, tak neváhejte navštívit fanpage twista, který je jako jediný z nás aktivní a píše o všem, co FTS čeká. Také se můžete těšit na Frageda, který by měl zanedlouho začít streamovat. Díky moc všem!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.