Přejít k hlavnímu obsahu

Rift Rivals je u konce: NA > EU

10. 7. 2017 | 09:20 League of Legends
Mezinárodní turnaj Rift Rivals je u konce. Nakonec jsme se dočkali velmi překvapivých výsledků, které před začátkem tohoto turnaje čekal opravdu málokdo. Severní Amerika dominovala nad týmy z evropské LCS a se skórem zápasů 15:6 dokázala, že NA > EU. EU LCS vs. NA LCS
Výchozí obrázek

Mezinárodní turnaj Rift Rivals je u konce. Nakonec jsme se dočkali velmi překvapivých výsledků, které před začátkem tohoto turnaje čekal opravdu málokdo. Severní Amerika dominovala nad týmy z evropské LCS a se skórem zápasů 15:6 dokázala, že NA > EU. 

EU LCS vs. NA LCS

V Berlíně jsme se dočkali velkých představení. Největší favorit na celkové vítězství, Fnatic, totiž očividně turnaj nezvládl a skončil se skóre zápasů 2-4. Všechny evropské týmy prohrávaly drtivou většinu her už v early game a naopak ty americké týmy své soupeře do ničeho nepustily.

Příjemným překvapením byl jakoby znovuzrozený tým Phoenix1, který vypadal jako druhý nejlepší celek turnaje. Nevedl si špatně ani Cloud9, ale největší kvalitu a formu prokázal Team SoloMid. Ten za celý turnaj prohrál pouze jednu hru a svou kvalitu prokázal hlavně ve finále, kde v dominantním stylu zničil Unicorns of Love 3:0.

Nejlepším hráčem základních skupin byl zvolen jungler severoamerického týmu Phoenix1, MikeYeung. Obdivohudným faktem je, že tento jungler hraje na profesionální scéně pouze třetí týden. Po dvou týdnech v NA LCS však ukázal lepší výkony, než jakýkoliv jungler na tomto turnaji. Postavil se i hvězdám jako Trick, Broxah či Xerxe, kteří byli uznávaní jako nejlepší jungleři Evropy. 

V grandfinále byl vyhlášen nejlepším hráčem jungler TSM Svenskeren. Dánský jungler prokázal, že má obrovské kvality a umlčel tím své hlasité kritiky. Team SoloMid však táhl hlavně trenér Parth, který svůj tým na tento turnaj výborně připravil a ve všech hrách naplánoval pro tým skvělý pick/ban plán. Je nutno uznat, že všichni hráči TSM podali výborné výkony a cenu pro vítěze si poravdu zasloužili.

Severní Amerika ukázala, že se s ní na mezinárodních turnajích musí počítat a že Evropa není tak napřed, jak si většina světa myslela. Nyní je spíše na Evropě, aby ukázala, že tento turnaj byl jen velkým výpadkem a na mistrovství světa to rozhodně budou chtít soupeřům z NA LCS vrátit. 

LMS (Taiwan) vs. LPL (Čína) vs. LCK (Jižní Korea)

V asijské části Rift Rivals jsme se překvapení ale dočkali také. Korea totiž vévodila mezinárodní scéně už několik let a nevypadalo to, že by se něco mělo v dohledné době měnit. I když to po skupinové fázi vypadalo na další korejský stomp, Čína ve finále ukázala drápky a porazila týmy z korejské nejvyšší soutěže poměrem 3:1.

Ve skupinové fázi jasně dominovala korejská LCK. Čínská LPL naopak vypadala v první části jako outsider a získala pouze dvě výhry. V semifinále LPL však porazila taiwanskou LMS v těsné sérii 3:2 a ve finále si poradili s LCK rychlejším poměrem 3:1. Z LCK se nezadařilo ani týmům jako SK Telecom T1 či Samsung Galaxy, které patří k těm nejlepším v jejich regionu. Všechny zápasy najdete ze záznamu zde

GPL (Jižní Asie) vs. LJL (Japonsko) vs. OPL (Oceánie)

V tomto turnaji vyhrála nečekaně liga z Japonska, která byla považovaná také za největšího outsidera tohoto turnaje. Oceánie pokračuje v tragických výkonech i přesto, že mají velmi rozvinutou LoL scénu, která je velmi dobře sponzorovaná.

LCL (Rusko) vs. TCL (Turecko) 

V turnaji mezi Ruskem a Tureckem vyhrál jasně region Turecka. Za LCL se však bohužel turnaje nemohl zůčastnit kvůli špatným výsledkům na jaře jejich současně nejsilnější tým Gambit. TCL však ukázalo, že je jedním z nejsilnějších regionů mimo velkou top pětku (LCK, EU, NA, LMS, LPL).

LAS (Jižní latinská Amerika) vs CBLOL (Brazílie) vs LAN (Severní latinská Amerika)

V posledním turnaji se překvapení neudálo a jasně vyhrála brazilská liga CBLOL. Brazilci však patří ke špičce a pravidelně se ukazují na turnajích jako světový šampionát či MSI. Naopak obě ligy latinské Ameriky se na ani jedné z těchto akcí ještě nikdy neukázaly.

Štítky: Rift Rivals