Přejít k hlavnímu obsahu

V Texasu vznikne nová esport aréna

22. 3. 2018 | 17:10 Counter-Strike 2
Stále můžeme sledovat, jak esport odvětví každm dnem roste víc a víc a čím víc se taky přibližuje tradičním sportům. Důkazem toho je i nová esport aréna, která vyrůstá v americkém Texasu.
Výchozí obrázek

Stále můžeme sledovat, jak esport odvětví každm dnem roste víc a víc a čím víc se taky přibližuje tradičním sportům. Důkazem toho je i nová esport aréna, která vyrůstá v americkém Texasu.

Na projektu multifunkčního esport centra se rozhodlo spojit síly město Arlington se společností Infinite Esports NGAGE, která je mimo jiné majitelem organizace OpTic Gaming nebo OW týmu Houston Outlaws. Aréna s prostorem přes 30 000 metrů čtverečních vznikne přestavbou arlingtonského konvenčního centra, populárního místa na pořádání výstav a dalších eventů.

Město Arlington se stane Mekkou esportu minimálně na 10 let s tím, že město může prodloužit smlouvu na dalších 10 let. Město se zároveň bude velkou měrou podílet na provozu arény a na její údržbě.

Aréna už brzy začne hostit své první esport akce. Mohla by se stát například domácím prostředím pro Overwatch týmy Houston Outlaws a Dallas Fuel, měla by také sloužit hráčům OpTic Gaming, mezi investory patří například i spolumajitel týmu EnVyUs. Hlavním cílem je ale vytvořit místo, kde se budou pravidelně konat největší světové esport turnaje.

Stát v popředí nových myšlenek a určovat trendy, je v naší DNA a je to součást toho, kdo jsme - americké město snů. Arlingtonská esport aréna zakoření naši pozici mezinárodní turistické destinace. Hráči i fanoušci přijedou do našeho města a někteří z nich zůstanou i déle, aby zažili vše, co Arlington nabízí.

- Jeff Williams, starosta Arlingtonu

Neskutečně se těšíme na otevření nového arlingtonského esport stadionu. Bude to obrovský milník pro tento průmysl. Věříme, že naše spolupráce s Arlingtonem dá Texasu a americkému esportu platformu pro svůj rozvoj.

- Jonathan Oudthone, prezident NGAGE

Brány nové esport arény by se měly otevřít už letos na podzim. Přestavba na nové multifunkční esport centrum by měla přitom stát až 10 milionů dolarů.

Zdroj: unikrn.com
Štítky: ESL Pro League
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.