Přejít k hlavnímu obsahu

ZEDKO: MČR bude jedna velká show!

7. 11. 2017 | 17:30 Counter-Strike 2
Na MČR 2017 v CS:GO nebudou chybět ani obhájci titulu z týmu Alza.eXtatus, jejichž sestava je takřka totožná. Novou tváří v základní pětici je pouze loni bronzový MonttY, který nahradil KETUBORa, dnes působícího v řadách Trust.Universe. Zapomenout nesmíme ani na trenéra teCka, který se k týmu připojil v březnu. O své třetí zlaté medaile bude bojovat trio hráčů, my jsme si však k rozhovoru pozvali jiného obhájce. Jak se střelec Jindřich 'ZEDKO' Chyba na MČR těší?
Výchozí obrázek

Na MČR 2017 v CS:GO nebudou chybět ani obhájci titulu z týmu Alza.eXtatus, jejichž sestava je takřka totožná. Novou tváří v základní pětici je pouze loni bronzový MonttY, který nahradil KETUBORa, dnes působícího v řadách Trust.Universe. Zapomenout nesmíme ani na trenéra teCka, který se k týmu připojil v březnu. O své třetí zlaté medaile bude bojovat trio hráčů, my jsme si však k rozhovoru pozvali jiného obhájce. Jak se střelec Jindřich 'ZEDKO' Chyba na MČR těší?

Hned na úvod se tě v krátkosti zeptám, jaký byl Minor? Co jste si z Rumunska odvezli kromě dvou porážek?

Minor byl parádní. Řekl bych, že kromě dvou porážek si hlavně odvážíme to, že i na LANu dokážeme uhrát kvalitní výsledky proti zahraničním týmům. Super je i pocit, že jsme jediný CZ/SK tým, který se dostal v zahraničí tak daleko a hodláme v tom pokračovat! Samozřejmě si odvážíme i zkušenosti jako z jiných zahraničních akcí a doufáme, že v novém roce jich bude ještě více.

Může nějak ovlivnit psychiku či výkony týmu, že má za sebou výsledkově nepovedený turnaj takového ražení?

Co se týče psychiky týmu, tak Minor na tohle určitě vliv mít nebude. Jakmile jsme dohráli, řekli jsme si, že to byl náš první takový turnaj na tak vysoké úrovni, ikdyž bych si troufl říct, že jsme tam mohli uhrát o dost více. Na MČR pojedeme v dobré náladě s jasným cílem vyhrát a nebudeme se zabývat výsledkem z Minoru, ikdyž šlo o tak velký turnaj.

Loni jsi přetavil svoji premiérovou účast na MČR ve zlatou medaili. Pamatuješ si na moment, kdy jste byli jedno kolo od vyřazení z turnaje na posledním místě?

Ano, na tento moment si vzpomínám. (smích) Co vám budu povídat, ve skupinách to byly krušné chvilky. Jsem rád, že jsme to dokázali ještě otočit a pak už jen navázala naše vítězná serie. Hlavně, že jsme to zvládli a poté se nám semifinálový a finálový den zadařil na výbornou, odplatili jsme si tak špatnou hru ve skupinách.

Jak se ti vůbec líbil nový pohár? Užil sis ho alespoň trochu pro sebe, jako to mají hokejisté se Stanley Cupem? 

Pohár? Ten jsem viděl jen když jsem ho zvedl nad hlavu s týmem na stage, od té doby ani nevím, kde je. (smích) Ale určitě ho jdu vyhrát znova a pro tentokrát si o něj řeknu, ať ho mám chvíli doma i já!

Valná většina komunity vás pasuje na ještě většího favorita než loni. Není to pro vás svazující faktor?

Myslím si, že nás fanoušci právem pasují na favorita turnaje. Naše výsledky v zahraničí tomu určitě svědčí. Svazující faktor to svým způsobem určitě je, přeci jenom je lepší být v roli outsidera a zkusit porazit silnějšího, než být v roli favorita, od kterého nikdo nečeká nic než výhru.

Před měsícem jste poprvé za celý rok na CZ/SK scéně prohráli, dáte si na eSubu nebo Universe speciálně pozor?

Pozor si dáme na každého, každý tým na MČR má určité kvality. Jsem však přesvědčený, že když zahrajeme naši hru, neměl by nás tu potrápit žádný tým. Stát se ale může cokoliv, nechme se překvapit.

Řekni nám svůj tip, kdo se letos utká ve finále a jakým poměrem zápas dopadne?

Ve finále letošního MČR může být každý, je tu dost týmů, které zde mohou překvapit. Já osobně to vidím na KETUBORovu bandu, takže Trust.Universe. Druhý tým ve finále budeme my a tipuju, že finálový zápas dopadne 2:0 pro nás, díky čemuž obhájíme titul mistrů ČR.

Kdybys měl vypíchnout jednu věc, na kterou se na MČR nejvíce těšíš, jak bys fanoušky do Brna přilákal?

Vypíchnout jednu věc? Je toho více, co bych dokázal vyzdvihnout. At už krásná stage nebo samotná atmosféra MČR, o víkendu to bývá neskutečně narvané a pevně věřím, že tomu tak bude i letos. Fanoušky bych určitě přilákal na kvalitní CS:GO i LoLko, bude to jedna velká show!

Díky moc za rozhovor, máš nějaký vzkaz na závěr?

Určitě bych rád poděkoval fanouškům, kteří nám fandí. Děkujeme všem sponzorům. A sledujte stránku eXtatusu nebo fanpage každého hráče. A doufám, že se všichni uvidíme v Brně!

Štítky: eXtatus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.