Přejít k hlavnímu obsahu

ZEDKO: Vyrovnané hry s mouz a VP nás poženou kupředu

25. 3. 2018 | 00:58 Counter-Strike 2
Členové redakce PLAYzone týmu tento víkend vyrazili do Budapešti a při této příležitosti se jim podařilo vyzpovídat některé zajímavé hráče z řad účastníků. Jako první vám přinášíme rozhovor s Jindřichem "ZEDKO" Chybou, který obléká barvy Alza.eXtatus, tedy týmu, kterému se na V4 Future Sports Festivalu nepodařilo postoupit ze skupiny. Jak celou akci a samotný výkon viděl?Máme den po turnaji a vám se zklamání trochu uleželo v hlavě. Jak bys shrnul působení vašeho týmu, nebo i jednotlivé zápasy?
Výchozí obrázek

Členové redakce PLAYzone týmu tento víkend vyrazili do Budapešti a při této příležitosti se jim podařilo vyzpovídat některé zajímavé hráče z řad účastníků. Jako první vám přinášíme rozhovor s Jindřichem "ZEDKO" Chybou, který obléká barvy Alza.eXtatus, tedy týmu, kterému se na V4 Future Sports Festivalu nepodařilo postoupit ze skupiny. Jak celou akci a samotný výkon viděl?

Máme den po turnaji a vám se zklamání trochu uleželo v hlavě. Jak bys shrnul působení vašeho týmu, nebo i jednotlivé zápasy?

Hodnocení bych shrnul docela kladně. Pokazili jsme hodně důležitou mapu proti x-kom, která měla být naše a kde jsme udělali nespočet individuálních chyb. Pak jsme navázali super výkonem z první mapy proti Virtus.pro, kde jsme hráli jako jednotlivci všichni výborně, byla podle našich představ, ale přišla druhá Mirage a opět prohra. Nechápu, co na ní děláme poslední dobou, nedaří se nám tam a proti mouseseports jsme se rovnou rozhodli, že ji škrtneme.

Na Trainu jsme začali výborně, vyhrávali jsme clutche i důležitá kola, bohužel jedno kolo neskutečně srazilo naši ekonomiku dolů. S málo vyhranými koly za CT to jde potom těžko, zvláště proti Tier 1 týmu. I na Overpassu jsme se chytali individuálně a opět rozhodovaly strašné maličkosti, za stavu 14:15 jsme například dostali dvakrát do smouku a to nás stálo remízu.

Kdybys měl vypíchnout jeden bod, kvůli kterému jste nepostoupili, který by to byl?

Určitě to bude zmíněná Mirage proti x-kom, tu jsme měli zvládnout. Alespoň pro ten pocit nás mrzí i to ztracené poslední kolo proti mouz, kdy jsme měli na dosah cennou remízu.

Co říkáš například na Dark Tigers, kteří se poprvé představili na zahraniční lance a dva hráči byli vůbec poprvé na stage?

Troufnu si říct, že hned na úvod měli Dark Tigers na to, aby HellRaisers sebrali obě mapy, soupeř nebyl vůbec rozehraný a nedával to, co měl. To přesně se ukázalo proti FaZe, proti kterým už svojí hrou uhráli jednu mapu, kde paradoxně o nic nešlo díky remíze DTG s HellRaisers z rána. Celkově působili všichni kluci celkem slušně, ale vysoké prohry proti FaZe se daly očekávat. Odehráli dobré zápasy a nemají se jako postupující z kvalifikace za co stydět.

Na úkor vás postoupili ze skupin Virtus.pro, jak jejich současné trápení bereš?

Můj je subjektivní názor je takový, že TaZ už tam s nimi byl neskutečně dlouhou dobu a já si stojím za tím, že měl zůstat i nadále. MICHU je bomber a mlaďoch, kterého potřebovali, ale neměli ho ani náhodou vyměnit za TaZe. Myslím si, že i tak půjdou díky nové posile trochu výš.

Co se týče akce jako takové, jak hodnotíš celkovou úroveň eventu?

Je to pro Maďary první turnaj takového typu a zvládli to podle mě dobře, jenom je škoda toho delaye, který je skoro na každé lance. Celkově hodnotím V4 hodně kladně, od adminů až po detaily.

Připravovali jste se na turnaji na konkrétní týmy, nebo spíše pilovali vlastní hru?

Měli jsme pětidenní bootcamp, kde jsme první dva dny trénovali naši hru a poté jsme přešli na dema, kdo jak se hýbe, odkoukat nějaké defaulty. Naši týmovou přípravu hodnotím dobře a jediné, co zapříčinilo nepostup ze skupiny, byly individuální chyby.

Na některých videích s vámi byl vidět kromě trenéra i komentátor Sank1. Jakou úlohu má v týmu?

Není to žádný analytik, je spíš člen managementu organizace, aby nebyl Barny na všechno sám.

KETUBOR je tedy na koučování sám, jak vidíš jeho vliv na hru eXtatus a celkový přínos za poslední měsíc? Jak se vám jako hráčům tato spolupráce zamlouvá?

Robot si dal neskutečně záležet na demách a přípravě na konkrétní soupeře. Když jsem mohl při práci v hotelu pozorovat v akci, jak třeba do 4 do rána sledoval dema a stále si něco vypisoval na papír, nebo když jsme před zápasem měli 15minutový talk a říkal nám do detailu, kdo se jak hýbe a tak podobně. Hodnotíme jej kladně, je strašně pracovitý a dává si na své práci záležet.

Ze skupin očekávaně postoupily pozvané týmy, bude to tak nadále i v play-off?

Přesně tak, postoupili favorité a k tomu si troufnu říct, že mousesports celý tenhle turnaj vyhrají.

Co bude s eXtatus v budoucnu, když například nejedete na Copenhagen Games?

Určitě plánujeme vyrazit na Cross Border Esport, kde díky pozvánce máme jistotu účast. Stále ještě zvažujeme COOL ligu, protože potřebujeme MČR body a přímý postup by se taky hodil. Uvidíte nás na nějakých kvalifikacích, jako je DreamHack nebo již brzy i Major, abychom se opět dostali do světa. Domácí scénu budeme vynechávat, ale určitou prioritou je i hrát na MČR.

Zeptám se tě ještě na Mountain Dew League. Bral jsi ji na velkou váhu, i když jste museli hrát s eLiVem, nebo jsi ji bral čistě jako povinnost?

Tohle je dost těžké hodnotit, protože jsme neměl tolik času trénovat právě s eLiVem a scházeli se v tomto složení jen na oficiální zápasy. Chtěli jsme se v lize hlavně udržet, aby s námi příště už mohl Frozen hrát, bohužel padáme dolů a budeme si postup muset opět vybojovat.

Může být neúspěch na V4 odrazovým můstkem k většímu tryhardu?

Když vidíme, že můžeme hrát vyrovnanou hru proti mouz nebo Virtus.pro, tak nás to určitě popožene kupředu, protože vidíme, že na ty týmy máme a už chybí jen maličkosti. Snad se nám podaří uspět v kvalifikacích a proti podobným jménům si zahrajeme na dalších velkých turnajích.

Co bys rád závěrem vzkázal?

Určitě bych hrozně rád poděkoval všem fanouškům, kteří nás podporovali na streamu či přímo v hale, na místě vás bylo opravdu hodně a za to vám děkujeme. Na příštích turnajích snad zahrajeme ještě lépe a nezklameme vás.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.