Přejít k hlavnímu obsahu

Změny v týmech Fnatic, Dignitas a G2

12. 11. 2015 | 21:19 Counter-Strike 2
Není tomu ani čtrnáct dní, co skončil DreamHack v Cluj Napoca, a týmy jako fnatic a G2 Esports se rozhodly pro změnu ve svých sestavách.Fnatic na majoru v Cluj-Napoca překvapivě podlehli v základní skupině Luminosity a poté vypadli s EnVyUs ve čtvrtfinále, skončili tak na nepříznivém 5. až 8. místě. Pro tak zkušený tým to muselo být velké zklamání. Přidáme-li k tomu i slabší výsledky, které tým Fnatic poslední měsíce měl, čas na změnu musel přijít.
Výchozí obrázek

Není tomu ani čtrnáct dní, co skončil DreamHack v Cluj Napoca, a týmy jako fnatic a G2 Esports se rozhodly pro změnu ve svých sestavách.

Fnatic na majoru v Cluj-Napoca překvapivě podlehli v základní skupině Luminosity a poté vypadli s EnVyUs ve čtvrtfinále, skončili tak na nepříznivém 5. až 8. místě. Pro tak zkušený tým to muselo být velké zklamání. Přidáme-li k tomu i slabší výsledky, které tým Fnatic poslední měsíce měl, čas na změnu musel přijít.

pronax

pronax odchází z fnatic (Foto: HLTV.org)

Je to po dlouhé době, kdy u Fnatic nastanou změny, tento lineup byl spolu od června 2014. Z týmu odchází Markus "pronax" Wallsten, který poslední dobou neměl nejlepší výkony. Tento 24-letý hráč, který se k týmu připojil před dvěma lety, se rozhodl dát si od hraní pauzu. Pronax byl zároveň i game leaderem v této roli ho zastoupí Robin "flusha" Rönnquist.

Pronaxe v týmu nahradí více než obstojný hráč Dennis "dennis" Edman z týmu G2 Esports, který tomuto celku pomohl ke skvělému umístění - k dělenému 3. místu na nedávném majoru.

Podle prohlášení G2 sám dennis požádal o přestup do Fnatic. Opět se tedy shledá se svými bývalými spoluhráči LGB, Olofem "olofmeister" Kajbjerem a Freddym "KRIMZ" Johanssonem. Novou sestavu už uvidíme 26.listopadu na DreamHack Winter ve Švédsku.

"Se slzou v oku, musíme oznámit, že Markus už není nadále součástí týmu.

Zažili jsme toho spolu hodně. Vyhráli jsme tři majory, několik turnajů a možná to nejdůležitější, užili jsme si společně tisíce hodin zábavy.

Jako fanoušci asi víte, že si poslední dobou procházíme těžkým obdobím. Markus chtěl vyzkoušet nové věci a jít jinou cestou než tým. Jeho rozhodnutí respektujeme.

Ale teď s potěšením vítám našeho nového hráče Dennise, pro kterého jsme se rychle shodli, že bude posledním kouskem skládačky v našem lineupu pro rok 2016.

Věříme v tuto sestavu. Flusha převezme hlavní roli ve hře. Jsme připraveni tvrdě dřít a dostat se zpátky na vrchol,"

řekl Jesper "JW" Wecksell v prohlášení.

dennis

dennis se stává součástí fnatic (Foto:HLTV.org)

Nicméně se uvolnilo jedno místo v G2, které obsadil dánský hráč Philip "aizy" Aistrup, který byl součástí dignitas od počátku vzniku. Předtím byl také jádrem CPH Wolves. Aby toho nebylo málo. Tým dignitas doplní dva noví hráči, a to Kristian "k0nfig" Wienecke, který opustil SK Gaming, a norský hráč Ruben "Rubino" Villarroel, který naposledy reprezentoval CPH Wolves.

Tým dignitas měl ale jenom jedno volné místo, které právě obsadil k0nfig. Organizace se tudíž rozhodla i pro odchod Jacoba "Pimp" Winnechea, aby ho mohl nahradit Rubino.

Aktuální sestava fnatic:

{#Švédsko} Robin 'flusha' Rönnquist
{#Švédsko} Jesper 'JW' Wecksell
{#Švédsko} Freddy 'KRIMZ' Johansson
{#Švédsko} Olof 'olofmeister' Kajbjer
{#Švédsko} Dennis 'dennis' Edman

Aktuální sestava G2:

{#Švédsko} Mikail 'Maikelele' Bill
{#Portugalsko} Ricardo 'fox' Pacheco
{#Norsko} Håvard 'rain' Nygaard
{#Norsko} Joakim 'jkaem' Myrbostad
{#Dánsko} Philip 'aizy' Aistrup

Aktuální sestava dignitas:

{#Dánsko} Mathias 'MSL' Lauridsen
{#Dánsko} Markus 'KjaerbyeKjærbye
{#Dánsko} Jesper 'tenzki' Plougmann
{#Dánsko} Kristian 'k0nfig' Wienecke
{#Norsko} Ruben 'RUBINO' Villarroel
Zdroj: HLTV.org
Štítky: Dignitas, fnatic, G2