Přejít k hlavnímu obsahu

1. Tipsport COOL liga: První kolo soutěže je za námi

30. 3. 2020 | 21:42 Counter-Strike 2
Jdeme na věc! Kvalifikační cyklus je za námi a na vás, všechny fanoušky domácího CS:GO, čekalo první kolo elitní soutěže – 1. Tipsport COOL ligy. Osm týmů vstoupilo do bojů o postup do velkého finále v pondělí 30. března. Jaké týmy proti sobě svedl úvodní hrací den?
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga

Co se týče formátu ligy, tak oproti minulým rokům se souboje na dvou mapách nebudou hrát ve stejný den a každé vysílání tak nabídne větší rozmanitost, jelikož se v akci vždy představí kompletní osmička účastníků. Hracími dny 1. Tipsport COOL ligy jsou pondělí a čtvrtek, což znamená, že jdeme do prvního kola! Novinkou článků s programem daného kola bude hlasování, jehož výsledky se objeví na streamu. Nebojte se zapojit!

Tipsport COOL liga
CZC.eSubavs.Eclot Gaming
The eLiVe  Slovensko
blogg1s  Česká republika
Levi  Česká republika
NIO  Slovensko
luko  Slovensko
eSuba16:09ECLOT Česká republika K1-FiDa
 Slovensko rko
 Česká republika noobiq
 Slovensko ZEDc
 Slovensko zyored

Celou hlavní část odstartuje duel dvou organizací, které jsou velkou stálicí domácí scény. Obě sestavy navíc patří mezi ty, jež nezměnily své složení po uzavřené kvalifikaci. Papírově bychom si CZC.eSubu i Eclot Gaming troufli zařadit mezi TOP 3 favority celé soutěže, hned na úvod nás tak čeká opravdu velký šlágr. Za ECLOT hovoří především dlouhodobá spolupráce, čtyři hráči spolu loni získali stříbro z loňského MČR, za eSubu pak na papíře hodně silná sestava, která se v posledních týdnech sehrává. Jednoznačného favorita tento duel nemá.

eSuba vs. ECLOT

Kdo vyhraje zápas 1. kola – CZC.eSuba vs. Eclot Gaming

CZC.eSuba
67% (110 hlasy)
Eclot Gaming
33% (53 hlasy)
Celkem hlasů: 163
Dark Tigersvs.SINNERS
MAXX  Slovensko
Lastík  Česká republika
m0nnlich3r  Česká republika
BLUEE  Česká republika
Loss  Maďarsko
05:16 Česká republika ZEDKO
 Česká republika beastik
 Česká republika SHOCK
 Česká republika CaNNiE
 Česká republika NEOFRAG

Po na papíře vyrovnaném klání se jako druhý odehraje duel, který má jasného favorita. SINNERS se v uzavřené kvalifikaci sice rozjížděli pomaleji, jejich kvalita je však nesporná. Pokud má liga jednoho favorita, jsou to právě oni. Hned na začátku roku dokázali vyhrát zahraniční lanku Supreme Masters a ani na online se neztrácejí, na domácí i mezinárodní scéně. Dark Tigers, kteří před pár dny přestoupili z Universe, oproti tomu nedávno změnili dva hráče a jen těžko soudit, jak na tom budou. V úvodním vystoupením můžou maximálně překvapit.

Dark Tigers vs. SINNERS

Kdo vyhraje zápas 1. kola – Dark Tigers vs. SINNERS

Dark Tigers
8% (12 hlasy)
SINNERS
92% (141 hlasy)
Celkem hlasů: 153
Gunrunners.AOCvs.Universe
twist  Česká republika
Dytor  Česká republika
azak  Česká republika
forsyy  Česká republika
xperrience  Slovensko
16:05 Česká republika rpg
 Česká republika daxen
 Česká republika manguss
 Česká republika budwar
 Česká republika bery

Třetím zápasem prvního kola ligy je měření sil dvou tradičních organizací, které ale ve svých řadách mají netradiční hráče. Gunrunners se na CS:GO scénu vrátili akvizicí sestavy Coronavirus, která je zajímavým mixem individuálně zdatných střelců, u nějž se ale po vzoru dřívějších sestav twista, jako byli FerrariPeek, očekávat nějaká přehnaná taktická příprava. Větším otazníkem jsou Universe, tedy bývalá sestava Moops, se kterou se rozloučil i důležitý pilíř v podání Dev7la. Daxen je sice velkou posilou, ale bude pár dní na sehrání UNI stačit?

Gunrunners vs. Universe

Kdo vyhraje zápas 1. kola – Gunrunners.AOC vs. Universe

Gunrunners.AOC
66% (92 hlasy)
Universe
34% (48 hlasy)
Celkem hlasů: 140
BloodyDevilsvs.Team Gravity
Skyy  Česká republika
Kokaina  Česká republika
DOCKSTAR  Česká republika
sibeast  Rusko
emplaz  Rusko
09:16 Česká republika KAPARZO
 Česká republika zur1s
 Česká republika suplicK
 Česká republika WANTYYYY
 Slovensko queztone

Úvodní kolo uzavře na papíře ne úplně věhlasný souboj, který ale jistě nabídne zajímavé dění. BloodyDevils totiž byli největším překvapením uzavřené kvalifikace a tento česko-ruský mišmaš se podařilo udržet pospolu. Ďáblíci tak nyní mají jednoznačnou příležitost ukázat, že kvalifikace nebyla náhoda. Team Gravity se oproti tomu ku překvapení mnohých prezentovali opravdu dobře, KAPARZO však přišel o dva důležité hráče. Doplnit kádr se mu za pět minut dvanáct ale podařilo více než dobře a Gravity mohou být jedním z černých koňů ligy.

BloodyDevils vs. Gravity

Kdo vyhraje zápas 1. kola – BloodyDevils vs. Team Gravity

BloodyDevils
30% (47 hlasy)
Team Gravity
70% (109 hlasy)
Celkem hlasů: 156
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.