Přejít k hlavnímu obsahu

1. Tipsport COOL liga zná složení finále, SINNERS se opět postaví CZC.eSubě

13. 6. 2020 | 21:40 Counter-Strike 2
Očekávaný víkend je konečně tady! V sobotu 13. června se v 15:00 odstartuje živý přenos, který vás provede čtyřmi parádními šlágry. 1. Tipsport COOL liga zatím byla pouze o BO1 zápasech, nyní však jde do tuhého a těšit se můžeme na řadu napínavých sérií. V sobotu na vás čekají semifinále a v neděli vše vypukne. Pojďme si tak s pomocí leckra něco k jednotlivým týmům povědět.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga

Domácí scéna se opět vyrovnává, ale jeden se tyčí nad všemi. Řeč je samozřejmě o SINNERS, kteří od svého vzniku dokazují velkou dominanci, i když ne vždy jde o jednoznačné zápasy. Play-off ale pouze o nich nebude, protože všichni ostatní jsou samozřejmě po jejich sesazení hladoví. CZC.eSuba jim v 1. Tipsport COOL lize sebrala mapu a vyrovnaný duel dokázali zahrát i ostatní dva účastníci. Nastane právě o víkendu čas zúčtování? Než si podrobně představíme všechny semifinalisty, tak si můžete přečíst názory komentátorů a analytiků.

Harmonogram víkendového play-off 1. Tipsport COOL ligy:

  • Sobota 16:00 – SINNERS vs. Eclot Gaming (Mishek + shadye)
  • Sobota ~20:00 – Gunrunners.AOC vs. CZC.eSuba (DeeThane + Dev1)
  • Neděle 12:40 – Souboj o třetí místo (Mishek + shadye)
  • Neděle ~16:40 – Showmatch KB vs. KFC
  • Neděle ~18:20 – BO5 grandfinále (DeeThane + Dev1)

Rozhovory před semifinále:

SINNERS vs. Eclot Gaming

Právě domácí jednička v podobě SINNERS vykopne celý víkendový maraton. Jedinému českému zástupci v nejlepší světové stovce dokázali konkurenti za základní část v pěti případech uštědřit dvojciferný počet kol, překvapivá a jediná prohra nad CZC.eSubou také skončila těsným výsledkem 13:16. Z hlediska individualit nemají SINNERS konkurenci, o čemž se při vzniku týmu začátkem roku hovořilo jako o nejdůležitějším faktoru kvalit SINNERS. To se dosud jednoznačně potvrzuje, protože SHOCK, ZEDKO a NEOFRAG jsou seřazeni na čele statistik základní části a beastik s CaNNiEm jsou také nasoukaní v polovině první desítky.

Pokud bychom však na SINNERS měli najít nějaké slabiny, tak pokud se někdo prezentoval ne vždy vyrovnanými výkony v klíčových zápasech, tak to byl CaNNiE, hlavní sniper domácí jedničky. V této roli však Eclot Gaming nemají jednoznačného tahouna, nejčastěji však tuto zbraň drží v rukou noobiq, který se v řeči čísel nachází na čele statistik outsidera prvního semifinále, společně se ZEDem. V prvních vzájemných zápasech však Eclot Gaming byli týmem, který lídrovi tabulky dokázal dát nejvíce kol. Ve druhém případě však přišel debakl, na nějž nyní K1-FiDa a spol. budou muset zapomenout, pokud nechtějí být na serveru do počtu.

SINNERSvs.Eclot Gaming
ZEDKO  Česká republika
beastik  Česká republika
SHOCK  Česká republika
CaNNiE  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika

16:10
Vertigo

16:10
Inferno

ECLOT Česká republika K1-FiDa
 Slovensko rko
 Česká republika noobiq
 Slovensko ZEDc
 Slovensko zyored

Názor experta – Michal 'leckr' Kadlíček:

V semifinále SINNERS. vs ECLOT očekávám jednostranný výsledek pro SINNERS. Nemělo by se nic nečekaného stát, i když ECLOT jsou taktéž silným line-upem, ale věřím že SINNERS si to dokážou pohlídat.

Velkou sílou SINNERS je map pool, kdy s jedinou výjimkou neznají pojem "špatná mapa". Eclot Gaming v základní části nejčastěji rotovali základní trio Inferno, Mirage a Dust2, návštěvy Nuke naopak dopadly neslavně.

Head-to-head ze základní části:

Gunrunners.AOC vs. CZC.eSuba

Druhé místo v základní části ulovili Gunrunners.AOC, kteří byli zprvu podceňování a nebylo jisté, jestli to ligy vůbec nastoupí, poté je však ulovila organizace někdejších šampionů naší ligy a o motivaci bylo postaráno. Twist do svých řad ulovil úderné duo forsyy + Dytor, které v nejednom případě táhlo GRS za vítězstvím. Pro připomenutí, forsyy se díky angažmá v Universe stal největším objevem loňské sezóny a Dytor své kvality potvrdil nyní tím, že za základní část nastřílel největší počet killů ze všech. Během základní části musel GRS doplnit lucasp poté, co azak odpadl kvůli banu, ale troufneme si říct, že o oslabení nešlo, ba naopak.

CZC.eSuba oproti tomu zažívá týdny horské dráhy, kdy zápasy naděje a posunu vzhůru místy střídají zklamání a zmar. Jasným důkazem interního neklidu je sekvence dvou zápasů, kdy modrá krev jako jediná nejprve porazila SINNERS, aby posléze jako jediná podlehla posledním BloodyDevils. Tak či onak, o minulém víkendu se benq1ho svěřencům podařilo postoupit do finále Sazka eLEAGUE, čímž potvrdili vzrůstající formu. V tomto duelu zářil především blogg1s, který je v mnoha případech alfou a omegou výsledků eSuby, kde mu často zdatně sekunduje NIO. Více než individualitami se eSuba bude muset blýsknout týmovou hrou.

Gunrunners.AOCvs.CZC.eSuba
twist  Česká republika
Dytor  Česká republika
forsyy  Česká republika
xperrience  Slovensko
lucasp  Slovensko

16:10
Mirage

8:16
Train

17:19
Overpass

 

eSuba Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Levi
 Slovensko NIO
 Slovensko luko

Názor experta – Michal 'leckr' Kadlíček:

V druhém semifinále to bude napínavější. GRS chtějí se pomstít za minulou těsnou prohru a eSuba chce určitě potvrdit, že je lepším týmem. Avšak tady může hrát do karet roster change, jelikož někteří hráči z GRS zkouší s jinými týmy. Viděl bych to na vyrovnaný souboj a nedokážu si tipnout, kdo z něho vyjde vítězně.

Ještě ale k semifinále Sazka eLEAGUE, kde CZC.eSuba v semifinále porazila právě Gunrunners.AOC, kteří tak jsou nastartovaní k odplatě. Klíčem k úspěchu by mohl být jeden z výše uvedeného dua, protože právě v takto vypjatém a rekordním zápase se za 137 kol mohl Dytor pyšnit průměrem nad 100 poškození na kolo, což je vskutku neuvěřitelná statistika. Lucasp prohlásil, že půjde o úplně jiný zápas, tak uvidíme, jestli to bude pravda.

Head-to-head ze základní části:

Tipsport COOL liga

Na vyvrcholení elitní domácí CS:GO soutěže si samozřejmě můžete vsadit u titulárního partnera Tipsport. Jak můžete sami vidět výše, tak v kurzové nabídce se nachází jak možnost vsadit si na vítěze obou semifinále, tak i na celkového šampiona. Bude to velké, takže věříme, že pokud vám bylo 18 let, tak si i tady něco najdete!

Celou Tipsport COOL ligu podle mě vyhrají SINNERS a pokud se budete na tento tým dívat, určitě doporučuju NEOFRAGA, který je momentálně absolutní jedničkou na této scéně. Upcoming talent, kterého vidím podobně jak frozena.

uzavírá pozvánku na play-off zkušený kapitán a vítěz předminulé sezóny leckr.

Kdo se stane šampionem Tipsport COOL ligy v CS:GO?

SINNERS
72% (167 hlasy)
Gunrunners.AOC
7% (17 hlasy)
CZC.eSuba
16% (38 hlasy)
Eclot Gaming
4% (9 hlasy)
Celkem hlasů: 231

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.