Přejít k hlavnímu obsahu

100 Thieves mění trenéra. Reapered se připojuje k Freezovi!

19. 4. 2021 | 09:39 League of Legends
Začátek jarní části vypadal v podání 100 Thieves skvěle, ale postupem času se začaly objevovat chyby. Ani výměna midařů Damonteho a Ry0my nijak nepomohla a po základní části skončili 100 Thieves na čtvrtém místě LCS. Play-off také nebylo nic z čeho by se mohli fanoušci radovat, protože skončili už v druhém kole proti TSM. Tudíž teď přichází změna.
Reapered nahrazuje Zikze v roli hlavního trenéra 100 Thieves
Reapered nahrazuje Zikze v roli hlavního trenéra 100 Thieves
Zdroj: 100 Thieves

Bývalý trenér Cloud9 Bok “Reapered” Han-gyu nahrazuje hlavního trenéra Anthonyho “Zikz” Graye. Pro některé to může být šok, ale zase na druhou stranu nějaká změna musela přijít. Reapered byl skvělým trenérem C9 a nyní se pokusí úspěchy zopakovat s 100 Thieves. Zároveň tato výměna přináší trochu exotickou trenérskou dvojici, ve které najdeme nově Reapereda společně s bývalým profesionálním českým hráčem a nově trenérem Freezem. Hlavním cílem pro tuto organizaci je dostat se v této sezóně na Světový šampionát.

Změna trenérů po neúspěchu není nic nového. Děje se tak v klasických sportech a děje se tak i v esportu. 100 Thieves měli silný začátek sezóny a ambice byly velice vysoko. Někteří mluvili dokonce až o možném souboji o titul LCS. Ovšem nakonec se nic z toho nestalo a mohli být rádi, že zůstali v první čtyřce.

Na konci sezóny navíc 100 Thieves vystřídali midaře a místo už zkušeného Damonteho se do sestavy podíval mladík Ry0ma. Tato změna vypadala, že spíše ublížila, protože Damonte působil více jako týmový hráč, zatímco Ry0ma se soustředil většinou pouze na svůj výkon. Dokáže se tým oklepat z neúspěchu v jarní části a v létě pozvednout své výkony?

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.