Přejít k hlavnímu obsahu

36. sezóna ESEA lig je v plném proudu. Nejvíce se zatím daří SINNERS a Sampi.Tipsport

8. 2. 2021 | 19:47 Counter-Strike 2
Dlouhodobé soutěže od portálu ESEA jsou tradičním místem, kde se stovky týmů snaží prokousat až do vysokých pater. Mezi ně samozřejmě patří i zástupci z Česka a Slovenska, kterých je v aktuální 36. sezóně opět požehnaně.
ESEA ligy
ESEA ligy

Nejvyšší otevřenou divizí je ESEA Premier, známá také jako Mountain Dew League. V té v minulosti hráli pouze eXtatus, jinak se tak vysoko ještě žádný český ani slovenský tým nedostal. Nejblíže jim aktuálně má trojice týmů SINNERS Esports, Sampi.Tipsport a Sazka.BRUTE, které hrají v následující divizi ESEA Advanced. SINNERS v této lize mohou vyzvat celou řadu jim známých týmů z jiných turnajů, pro zbytek jde především o test kvality.

Po šesti odehraných zápasech jsou na tom nejlépe SINNERS společně se Sampi.Tipsport, oba celky mají na kontě 4 výhry a 2 prohry. SINNERS bohužel nestačili na Nordavind a BLINK, zatímco Sampi nestačili například na Tricked Esport. Sazka.BRUTE se v plné síle ukáží až tento týden, kdy je od úterý do pátku čeká vždy jeden zápas. V tuto chvíli mají totiž na kontě dva zápasy, a to dost možná i proto, že teprve ladí své nové složení. Pokud vás zajímají aktuální výsledky, tak tažení našich zástupců v divizi ESEA Advanced pokrýváme v našem Zápasovníku.

Pojďme ale dále, protože i v další soutěži ESEA Main máme spoustu žhavých želízek. Nejlépe na tom nyní jsou shodně ENTERPRISE esports a Dark Tigers, kteří za šest zápasů zaznamenali pouze jednu prohru. Stejný počet v kolonce proher má i eSuba, která ale má o jednu výhru méně a jeden zápas bude teprve dohrávat. Komu se naopak vůbec nedaří, tak to jsou Entropiq. Tým po změně jednoho hráče a kouče sice dvakrát vyhrál, ale poté zaznamenal tři prohry v řadě. Ještě o jednu prohru (skóre 1:4) hůře je na tom současný mix DEFEATERS.

Předposlední divizí ve struktuře ESEA lig je Intermediate, kde z naší scény najdeme hlavně akademie. Nejlépe na tom se skóre 4:2 je na tom na 43. pozici tým Gunrunners.AOC Academy, dále pak najdeme týmy ANDROMEDA a 1dayHeroes, které mají shodně skóre 3:3. Úplně poslední ligou je ESEA Open, kde se na 2. místě aktuálně vyhřívají dosud neporažení BloodyDevils. Pozitivní bilanci poté mají GLORE, stinxova Alza nebo prozyum.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.