Přejít k hlavnímu obsahu

Act III přínáší novou mapu a spoustu změn pro hodnocené zápasy, koho nejvíce zasáhnou?

6. 10. 2020 | 17:04 VALORANT
Valorant přichází s dalším aktem, který s sebou nese spoustu úprav. I když se vývojáři snaží zlepšovat kvalitu a vyrovnanost hodnocených zápasů, nové změny nejsou všemi hráči přijímány zrovna nejlépe. Pomohou nové změny k lepšímu požitku ze hry a omezení smurfů, nebo právě naopak?
Valorant Act III
Valorant Act III

Act III i s novým kompetitivním matchmakingem přichází už 13. října, je však stále otázkou, jestli nové změny, které se s ním dostanou do hry, potěší opravdu všechny hráče. Co nás čeká a nemine? Kromě nového odznaku za rank bychom se v budoucnu měli dočkat veřejných žebříčků pro jednotlivé regiony, ale potká nás i mnoho úprav přímo v zápasech. Pojďme se na nadcházející změny tedy blíže podívat společně.

Přísnější fronta zápasů

Aby vývojáři docílili co nejvyrovnanějších zápasů, omezují rozpětí ranků, se kterými můžete do hodnocených zápasů, a to z původních 6 tierů na pouhé 3. Hned kolem tohoto bodu vzniklo mnoho negativních připomínek, protože hráči nebudou moct do svých kompetitivních zápasů zvát všechny kamarády. I když je stále možné s nimi hrát mimo kompetitivní hraní, ne všichni si nehodnocené zápasy užívají. Dočkáme se někdy nové a flexibilnější varianty, jakou disponuje League of Legends?

Preferovaný server

V novém aktu si hráči mohou zvolit jimi preferovaný server, a i přestože nemají stoprocentní garanci, že jej kvůli matchmakingu opravdu dostanou, mělo by to značně zvýšit šance. S trochou štěstí se hráčům dostane kvalitnějšího hraní se stabilním pingem.

Změny climbu v Immortalu a výše

Hráči, kteří se nacházejí kolem Immortalu a výše, budou od nynějška dostávat nebo ztrácet body pouze na základě výher či proher, což také podpoří konečný rozdíl ve vyhraných kolech. Co to pro vás znamená? Hráči obdrží nebo ztratí stejný počet bodů dle konečného výsledku zápasu a ne na základně individuálního výkonu, což by mělo podpořit týmovou spolupráci. Hráči v těchto rancích se v budoucnu také setkají z další změnou, která jim umožní hrát rankedy pouze solo, nebo jako duo – budou zde platit všechna pravidla, jako v současném Radiantu.

U hodnocených zápasů to však nekončí, Riot nám nedávno nabídl nový teaser s ruským nápisem, kde figuruje zima a led. Nyní však už i konečně víme o co se jedná, všechny nápovědy nakonec poukazovaly na novou ledovou mapu, která nese název Icebox!