Přejít k hlavnímu obsahu

Agraelus společně s Danielem Vávrou bořili rekordy ve sledovanosti na charitativním streamu

28. 9. 2020 | 02:17 Twitch.tv
Agraelus si tentokrát na svůj stream pozval velkou videoherní osobnost, kterou byl samotný Daniel Vávra stojící za původní Mafií nebo novějším hitem Kingdom Come: Deliverance. Celé vysílání bylo pojato formou charitativního streamu a lámaly se rekordy ve sledovanosti. Jak celá podívaná dopadla?
Agraelus Dan Vávra
Agraelus Dan Vávra

Agraelus se při příležitosti nedávného vydání remaku Mafie poměrně šťastnou náhodou dostal do kontaktu se slavným českým videoherním scénáristou a designérem Danielem Vávrou, který má na svědomí právě původní počin. Konverzace skrze chat streamu nakonec vedla k domluvení spolupráce, kdy se obě význačné osobnosti českého gamingu, každá tedy z jiného soudku, sešly u Agraela doma, aby pánové společně probrali nejen nový remake při příležitosti charitativního streamu.

Opravdu velkou sledovanost, která na česko-slovenské scéně nemá obdoby, měl Agraelus už pár dní zpátky při prvním průchodu nové Mafie, ovšem charitativní stream po boku videoherní legendy tuto sledovanost vyzdvihl ještě o mnoho příček výše. Hned od začátku vysílání se na stream přihnalo enormní množství lidí, kteří téměř okamžitě znovu pokořili česko-slovenský rekord. V jeden moment stream však přesáhl hranici 53 000 a později se vyšplhal až na 54 289 online diváků, což celý kanál na chvíli vymrštilo na třetí příčku sledovanosti na celém světě.

Agraelus peak

Cílem streamu bylo vybrat co největší částku na charitativní projekt Dejme dětem šanci, zatímco se diváci mohli bavit drby z vývoje Mafie, komentářem Daniela Vávry, ale i jeho gameplayem nového remaku. Pánové stanovili s trochou nejistoty částku, kterou by chtěli vybrat, na 500 000 korun, ovšem s návalem diváků zmizely i obavy z přemrštěných představ. O tradiční poprask se také postarali LastGameBlitz a tomlincoln21, kteří se zasloužili o pořádný nárůst v řádu statisíců.

Kromě dobrého pocitu si naši pořadetelé připravili také unikátní odměny pro největší dárce, které budou podepsané samotným Danielem Vávrou. Celkově se na streamu vybralo neuvěřitelných 771 940 korun, což není vše, protože obě hvězdy přislíbily přihodit nějakou částku z vlastní kapsy a konkrétně dorovnají na 950 000 korun. Stream byl nakonec nadmíru úspěšný, ať už jako charitativní počin, tak i jako významný den pro celý Agraelův kanál. Třešničku všemu nasadil Lukáš Codr, známý jako Čočík, který den po streamu dorovnal na rovný milion korun.

Agraelus při Mafii s Radovanem překonal svůj vlastní dosavadní český rekord v počtu fanoušků na streamu rovnou o 5 tisíc. Svůj nový rekord však okamžitě zlomil ještě než se s panem Vávrou na charitativním streamu ukázal a čísla jen rostla. Úctyhodná je však i skutečnost, že za více než 6 hodin streamu se průměrný počet diváků udržel na čísle 42 095, nemluvě o tom, že obdržel největší donate dne na česko-slovenské scéně od tomalincolna, rovných 200 000 korun.

Štítky: Agraelus