Přejít k hlavnímu obsahu

AJTT: Hráči v BRUTE jsou jen loutky, nad statusem na FB jsme se zasmáli

20. 6. 2020 | 18:00 Counter-Strike 2
V posledních dnech opustili tým BRUTE tři hráči, mezi něž patří i dlouhodobé opory AJTT a capsen. Právě prvního jmenovaného jsme se zeptali na to, jak vnímá rozloučení s organizací, o interních problémech v týmu i organizace či o ostrých reakcích na kontroverzní oznámení jeho odchodu.
Ajtt
Ajtt

Team BRUTE vstoupil pod novým vedením do roku 2020 s velkými plány. S jejich novým full time týmem totiž mířili na to ovládnou nejen českou scénu, ale také dostat se mezi evropskou špičku. Po půl roce trápení však situace vypadá naprosto opačně. Tým BRUTE procházel jednou změnou sestavy za druhou, výsledky se nedostavily a vše vygradovalo na začátku týdne, kdy tým opustili tři hráči. 

Největší vlnu kontroverze však vyvolal status na Facebook stránce BRUTE, kterým oznámili odchod hráčů. Ten totiž podle některých působí spíše útočným dojmem a BRUTE se tak dočkali dost velké negativní odezvy. Kromě chladného rozloučení se se třemi střelci přišlo také pět bodů, které mají hráči splňovat. A právě to komunita považuje za nejvíce kontroverzní část, která podle některých působí spíše jako útok proti bývalým hráčům.

Právě na tento status, reakce na něj, ale také na poměry v týmu a další zákulisní informace jsme se zeptali Filipa "AJTT" Dolenského, který je jeden z odchozích hráčů.

Ahoj Filipe. Jaký je tvůj názor na status, kterým se s tebou BRUTE rozešli? Rozešli jste se v dobrém nebo ve zlém?

Byl jsem hodně překvapen, jakým stylem oznámili náš odchod, bylo cítit, že je to hodně štve a nejspíš z toho důvodu se snažili pošpinit naše jména. A sám ani nevím, jestli jsme se rozešli v dobrém nebo ve zlém. Od naší zprávy, že nemáme s nimi zájem dále pokračovat, jejich komunikace s námi hodně klesla. Naše jediná prosba je, aby nám podepsali dohodu o ukončení smlouvy, kterou s nimi řešíme přes týden a zatím jen čekáme.

Hodláš se ty nebo tví bývalí spoluhráči nějak ohradit proti bodům ve statusu? Byly některé z těchto bodů mířeny proti tobě, případně proti capsenovi a majkymu?

Každá mince má dvě strany, ale podrobněji na to reagovat už nehodlám, zasmáli jsme se nad tím a to nám stačí.

BRUTE před rokem měli mnohem víc přátelský management a rozuměli CSku. Teď má sice BRUTE lepší zázemí, ale podle mého názoru je to jen jeden velký business a hráči jsou loutky.

Jak moc vám vedení mluvilo do vaší hry a změn v sestavě?

Mrzí mě, že do sestavy si mluvili jak chtěli. Když jsme pak zjistili, že týden před podepsáním smluv naše vedení jednalo s dvěma hráči namísto capsena a maxxe, tak jsme byli hodně v šoku. A taky nesmyslný tah vyhodit d0diho, jako hráči jsme ale neměli žádnou moc ho tu udržet.

Jaké rozdíly vidíš mezi BRUTE před rokem a BRUTE teď?

BRUTE před rokem měli mnohem víc přátelský management, rozuměli CSku a tomu co děláme. Za to bych chtěl dát hlavně velké DÍKY Ondrovi Šišmišovi za jeho ohromnou snahu získat pro nás fulltime. Teď má sice BRUTE lepší zázemí, ale podle mého názoru je to jen jeden velký business a hráči jsou loutky.

Team BRUTE

Jak se změnily podmínky od začátku roku? Byli jste propagovaní jako profesionální full time tým, ale o pár měsíců později se mluvilo o konci vyplácení peněz.

Začátek roku začal podle našich očekávání, ale po vyhození d0diho nám bylo řečeno, že nás přestanou platit a prý hlavním důvodem byla korona, nic víc. Důvod jako koronu jsme brali do té chvíle, než jsme v ten stejný den, co nám toto bylo oznámeno viděli u našeho investora příspěvek, kde hledá CTO do esport/gaming startupu a nabízená částka za měsíc se nápadně podobala budgetu na náš team.

Jestli BRUTE dokáží složit dobrý tým se uvidí, zatím moc dobrou vizitku nemají.

Co si myslíš o reakcích na zmíněný status? Považuješ reakce fanoušků a komunity za přehnané? Dost ostré vyjádření zveřejnil například Maxx.

Reakce ostatních chápu moc dobře a jsem rád, že to takhle vidí i ostatní. Maxx to napsal upřímně a pravdivě.

Maxx

Myslíš si, že BRUTE stále dokážou vybudovat nějaký silný tým, nebo už na ně bude pohlíženo skrze prsty?

To se uvidí. Zatím tu podle mého názoru dobrou vizitku nemají.

 

Štítky: Ajtt, Team Brute
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.