Přejít k hlavnímu obsahu

Akademie Vikingekrig potvrdila roli favorita a obhájila titul v Hitpoint Challengers

25. 3. 2021 | 13:50 League of Legends
Druhá česko-slovenská liga končí vítězstvím akademie Vikingekrig, ECLOT Academy svoji překvapivou cestu do grandfinále triumfem nezakončila.
Hitpoint Challengers
Hitpoint Challengers
Zdroj: Hitpoint

Středeční večer patřil vyvrcholení Hitpoint Challengers. Favorit soutěže a tým s momentálně nejlepší formou se v souboji o pohár vítěze druhé ligy utkal s velkým překvapením turnaje. Pro ECLOT byl postup akademie až do finále skutečně nad plán, zatímco s Vikingekrig se tam počítalo od začátku sezóny. Před začátkem duelu ovšem vikingové museli být na pozoru, ECLOT do něj nastupovali posíleni vyřazením dominantního týmu základní části, ve finále spodního pavouka totiž v pětizápasové bitvě přehráli Dark Tigers Academy.

Finálová série ovšem mnoho vzrušení nepřinesla, hry se nesly ve znamení zisku rychlé výhody a následně jejího rozšiřování. Vedoucí týmy se v jednotlivých hrách ze své pozice nedopouštěli chyb. V první hře to byli Vikingekrig, kteří soupeři povolili zisk jediné věže a šesti zabití. Sami si killů připsali rovných třicet a hru dotáhli do vítězství ve 28. minutě. Ještě přesvědčivější výkon předvedli ve druhé hře, ta byla ještě o pět minut kratší a Reedfoo si na Dravenovi bez jediné smrti připsal 8 zabití. Série tak napovídala, že ve finále, podobně jako v nejvyšší soutěži Mastercard Hitpoint Masters, uvidíme pouhé tři hry.

ECLOT se ovšem zvedli a ukázali, že i oni jsou schopni kontrolovat mapu a silného soupeře přehrát. Tentokrát to byli vikingové se ziskem pouze jedné věže, ECLOT naopak ukořistili ocean soul, dva barony, Kněža na Vayne a Tomasino na Aatroxovi byli pro soupeře neřešitelní a za pomoci elder draka hru ve 30. minutě uzavřeli. Více už však nepřidali a následná čtvrtá hra byla tou poslední. Vikingekrig ji tentokrát získali brzy pod svou kontrolu a otěže nepustili, opět zářil Reedfoo, tentokrát na Kai’Se. Ve 28. minutě s gold leadem 17 tisíc na straně vikingů série a liga skončila, vítězství obhájila Vikingekrig Academy.

ECLOT Academy se musela spokojit s druhým místem, které je ovšem pro nezkušenou sestavu velkou motivací do budoucna. Třetí skončila Dark Tigers Academy, těsně pod stupni vítězů pak stanul nejlepší celek mimo akademie, Gaming Team Kravaře. Před novou sezónou už zbývá jenom sledovat, které nadějné hráče si vytáhnou organizace z první ligy nebo jiných regionů, a jak se sestavy promění do dalšího ročníku.

Hitpoint Challengers play-off
Hitpoint Challengers play-off
Zdroj: Leaguepedia
Vikingekrig Academy
Vikingekrig Academy
Zdroj: Hitpoint