Přejít k hlavnímu obsahu

Amazon chystá novou cloud gamingovou službu jménem Luna

27. 9. 2020 | 10:00 Všechny hry
Amazon během své letošní hardware akce odhalil svůj nejnovější příspěvek na gamingový trh jménem Luna. Jedná se o cloud gamingovou službu, o níž se mluvilo již vloni, ale byla odsunuta do pozadí kvůli několika zpožděním.
Luna
Luna

Datum vydání zatím není známo, ovšem podobně jako u Google Stadia se budou moci hráči přihlásit k předběžnému přístupu. Luna bude dostupná na PC, Mac a Fire TV. Bude ji možné mít také na iPhonu či iPadu, ačkoliv v tomto případě ji budete muset použít skrze prohlížeče, na klasickém App Storu ji nenajdete. Fungovat by měla později také na zařízeních Android.  

Nová streamovací služba nabídne uživatelům model zdarma, nabídne také předběžný přístup k prémiové službě, Luna Plus, za zaváděcí cenu 5,99 dolaru. To umožní hráčům přístup ke kanálu Luna Plus, což jim dovolí hrát hry až na dvou zařízeních zároveň s maximálním rozlišením 4k a 60 FPS pro některé tituly v knihovně. Tato cena bude platit pouze během období předběžného přístupu, později, až bude Luna plně spuštěna, přejde na nový cenový model.  

Luna

Amazon uvedl, že chce mít na kanálu Luna Plus dostupných více než 100 her před koncem zkušební doby, včetně hitů jako Resident Evil 7 nebo Control. V budoucnu jich bude přidáno více. Na službě mají být přístupné kanály od různých společností, včetně Ubisoftu. Ten bude obsahovat výběr her z katalogu společnosti a tituly, očekávané tento rok, Assassin’s Creed Valhala a Immortals Fenyx Rising vyjdou ve stejný den. Herní kanály navíc budou za příplatek, detaily týkající se toho, jak bude platební model fungovat, zatím nejsou plně známy. 

Luna bude mít také vlastní ovladač, design je poměrně obyčejný a připomíná Nintendo Switch Pro Controller. Místo Bluetooth se na většině zařízení bude připojovat k vlastním herním serverům Amazonu, aby se během užívání snížila reakční doba. Nebude chybět ani Alexa. 
 

Luna

Podobně jako již zmíněná Stadia bude mít Luna začleněný Twitch, což umožní uživatelům, kteří sledují video, přejít z Twitche přímo k hraní na Luně, pokud bude titul dostupný. Detaily k této vlastnosti budou v budoucnu upřesněny. 

Předběžný přístup je zatím bohužel umožněn pouze, pokud žijete ve Spojených státech. 

Štítky: Amazon