Přejít k hlavnímu obsahu

"Anticheat" HestiaNet, vytvořený hráčem, chytil už přes 14 000 cheaterů

28. 11. 2019 | 11:43 Counter-Strike 2
Pokud máte vyhraných nad 100 kompetitivních zápasů a minimálně 350 hodin na hře, můžete se zapojit do "Overwatchů" i vy. Hráč a programátor pod přezdávkou 2eggs vytvořil umělou inteligenci, která identifikuje cheatery o mnoho rychleji.
Výchozí obrázek
csgo

2eggs vytvořil HestiaNet za záměrem urchylit banování hackerů a zjednodušit tak celý proces. Program zanalyzuje celý záznam, data a sám usoudí, zda hráč hackuje, nebo ne. Podle slov tvůrce si také zapamatovává SteamID a občas zkontroluje, jestli daný uživatel už není zabanovaný. Zatím bylo ze 14 782 zabanováno 14 515, což je více než 98% úspěšnost.

2eggs je prozatím jediný člověk, který na celém projektu pracuje a používá svůj účet k testování a případným opravám programu a jeho metodiky. Sám je ale s celým projektem opatrný, protože s takovou obrovskou silou by klidně mohl chybou zabanovat několik tisíc nevinných hráčů.

Toto ovšem není první kousek na jeho kontě, vytvořil například FACEIT ban logs anebo Minerva ban logs a dřívěji tohoto roku dostal od Valve vyplaceno skoro 12 000 dolarů za pomoci s hledáním chyb na jejich platformě.

Štítky: csgo