Přejít k hlavnímu obsahu

Bananides: Po změnách v sestavách se potenciál týmů zvýšil. Nejvíc se mi líbí Entropiq

27. 3. 2021 | 12:29 Counter-Strike 2
Je 1. Tipsport COOL Liga zajímavější bez SINNERS? Kdo bude favoritem a kdo naopak černým koněm? Nejen na to jsme se v prvním rozhovoru k právě probíhající Tipsport COOL lize zeptali moderátora a komentátora v jedné osobě, Jiřího "Bananides" Johanidese.
Bananides
Bananides
Zdroj: grafika PLAYzone

Jak za sebe hodnotíš první kolo Tipsport COOL ligy?

Jsem trochu zklamaný, že jsme neviděli žádné překvapení. Ať už se bavíme o jakémkoliv zápasu, zvítězil vždy ať už mírný nebo větší favorit. Tedy alespoň z mého úhlu pohledu.

Byl v prvním kole nějaký moment, který ti uvízl v paměti?

Nemůžeme nezmínit první mapu, kdy ENTERPRISE vyhráli 16:0. Byl to přinejmenším zajímavý start nejen do zápasu, ale vůbec do celé sezony.

Co říkáš na jednotlivé týmy, které všechny do jednoho přešly alespoň malou změnou v sestavě? 

Řekl bych, že se tu zvýšil potenciál u některých celků. Pokud pomineme SINNERS jako domácí jedničku, závod o dvojku je stále otevřený, přestože já mám svého favorita, viz další otázka. Cením návrat ENTERPRISE prakticky zpět k bývalé sestavě Universe, líbí se mi také rovnováha mezi mladou dravostí a veteránskou zkušeností u Sampi.Tipsport. Jsem zvědavý, jak se budou prezentovat ECLOT. Neměli špatný vstup do ligy, ale soupeř také pro ně nebyl největší zkouškou. Za mě mohou být nepříjemným černým koněm ligy, pokud se budou trochu snažit a budou mít zdravý přístup, jenž mi zatím u nich dost schází.

Která sestava se ti momentálně nejvíc líbí? A která naopak podle tebe ukáže pravý potenciál až v budoucnu?

Aktuálně jsem nejvíc nadšen ze sestavy Entropiq. Podle mého tam není nic, co by chybělo po individuálních stránkách. MoriiSko je skvělou náhradou za daxena a i po lidské stránce si s ostatními dost sedne. Dlouhodobě se mi líbí výkony Honese jakožto tmelícího týmového hráče. O leckrovi jako nejlepším in-game-leaderovi u nás se asi bavit ani nemusíme. Často se objevují názory, že AWP pozice není ta nejsilnější, ale u capseNa je to spíše o tom, zdali dokáže svá vysoká čísla držet dlouhodobě. Talent mu nikdo upřít nemůže.

Bananides
Bananides
Foto: PLAYzone

Myslíš si, že je bez jasné jedničky liga zajímavější?

Určitě je méně pravděpodobné, že bychom všichni tipovali stejného vítěze a navíc měli pravdu. Je to otevřená šance i pro ostatní týmy nejen vyhrát domácí soutěž poprvé od MSR 2020 (kde SINNERS však chyběli), ovšem hlavně je zde motivace postupu do evropské struktury BLAST, což není pozvánka, která se válí na chodnících. 

Vidíš nějaké zajímavé rivality a favority, kteří se v lize začínají formovat?

Nemůžeme nemluvit o dvojici Entropiq-eSuba. Pro naprostou většinu dva nejžhavější kandidáti na zisk trofeje a pozici domácí dvojky. Na co jsem však nejvíce zvědavý je duel mimo server, a tedy d0di vs. benq1. Dva zkušení trenéři, kteří mají výrazně jinou pozici a budu bedlivě sledovat jejich dopad na hru daných týmů.

Co si užíváš víc, komentování, nebo moderování?

Co bylo dřív, slepice, nebo vejce? Asi nemám vyhraněnou preferenci, je to spíše o tom, že to rád střídám a když je moc komentovaných zápasů v krátkém sledu, rád si “odpočinu” v pozici desk hosta.

Jak hodnotíš nový systém bodování, který bere v potaz i vyhrané mapy?

Z volejbalu jsem zvyklý na ocenění týmu, jenž prohraje 2:3 jedním bodem, ovšem u BO3 nevím, zdali je to ideální. Tohle je asi spíš otázka pro hráče. Rozhodně to vytváří větší tlak na favority, aby si nenechávali utéct jednotlivé mapy v sériích proti papírově slabším celkům.

V příštím kole uvidíme dvě utkání, Entropiq proti DEFEATERS a ECLOT vs. Dark Tigers. Na který z nich se víc těšíš?

I přes mého osobního favorita to bude druhý zmiňovaný duel. ECLOT a DTG jsou pro mě dva týmy, které by měly atakovat spodní hranici pro postup do vyřazovací fáze a tento zápas by mohl být v konečném součtu tím klíčovým.

Spoustě týmů chybí kouč. Kdy se plánuješ inspirovat slavnějšími zahraničními kolegy a přesunout ze studia na server? 

Haha, špatný postup. Mělo by to být spíše naopak. Když se trenér stane expertem ve studiu, přinese spoustu znalostí a pohled na věc, který někdo bez zkušeností přinést nemůže. Nemyslím si, že bych byl dobrým in-game trenérem, maximálně bych zvládl kluky rozptýlit kvalitně připraveným večírkem. (smích)

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.