Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzard údajně stále dluží hráčům severoamerického OW Contenders

15. 1. 2020 | 09:00 Overwatch
Představte si, že trénujete, soutěžíte a nakonec získáte místo v severoamerickém Overwatch Contenders. A teď si představte, že za všechnu svou snahu nedostanete zaplaceno.
OW
OW

To se stalo řadě anonymních hráčů z divize severoamerického turnaje Overwatch Contenders, kteří nedávno promluvili pro server Dot Esports. Blizzard, jenž stojí za Overwatchem a jeho soutěžemi, nechal hráče čekat měsíce na to, až dostanou zaplaceno, přičemž někteří se peněz stále nedočkali. To je celkem překvapivé, když tato společnost ročně vydělává miliony. 

Druhá sezóna skončila v srpnu a jeden hráč uvedl, že stále nedostal zaplaceno, ačkoliv Blizzard několikrát kontaktoval, ale bez úspěchu. Dva další hráči obdrželi platby v říjnu. Hráči, kteří stále čekali na peníze, museli komunikovat prostřednictvím Blizzard administrátorů, jimž údajně může trvat i několik dní, než vůbec odpoví. 

Blizzard není právně zavázán zaplatit hráčům během určitého časového období, neboť oficiální kniha pravidel nic takového neobsahuje. Přesto stojí za zamyšlení, zda hráči musí převzít zodpovědnost a “nahánět” společnost kvůli platbě sami. Blizzard připouští, že “méně než 10 %” plateb pro hráče OW Contenders druhé sezóny je opožděno a že “spolupracují přímo se zbývajícími hráči, aby byly platby vyřízeny tento měsíc.”  

Mluvčí Blizzardu dodal: 

Nedávno jsme přibrali specializovaného pracovníka, který komunikuje s hráči a týmy Contenders přímo prostřednictvím e-mailu, telefonu a služeb rychlého zasílání zpráv. Tato osoba se aktivně zabývá chybějícími informacemi od zbývajících hráčů, jejichž platbu musíme zpracovat.

Uvidíme, snad nebudou muset hráči severoamerického OW Contenders dlouho čekat. V roce 2019 na sebe Blizzard přitáhl nevyžádanou pozornost, do roku 2020 by měl možná raději vstoupit opatrně.