Přejít k hlavnímu obsahu

Bohemians Praha 1905 jako čtvrtý český fotbalový klub vstupuje do esportu

1. 7. 2019 | 14:08 EA SPORTS FC 24
Další vlaštovka z fotbalového světa přiletěla do esportu. Po Spartě, Teplicích a Plzni nezakládá jako druhý fotbalový klub z Prahy svou esportovou divizi Slavia, nýbrž její vršovický rival z Ďolíčku.
Bohemians Praha 1905 esports
Bohemians Praha 1905 esports

Za vznik Bohemians esports se zapříčinilo několik subjektů, Bohemians Praha 1905 navazují spolupráci se společnostmi RE-LOAD, TopGaming a organizacemi Dark Tigers a MSG esports. Spolu s hráči tak do klokaní rodiny vstupují i zkušené postavy, které se o nový esportový tým jistě postarají v nejlepším slova smyslu.

V oficiální zprávě se ředitel klubu Bohemians Praha 1905 Darek Jakubowicz vyjádřil následovně:

Jelikož se jedná o prostředí které je pro nás velkou neznámou, jsme nesmírně šťastný že v řadách našich fanoušků máme tak výrazné osobnosti československého esportu. Uvědomujeme si že prostřednictvím esportové sekce FIFA 19 můžeme oslovit celou řadu našich příznivců, případně získat nové fanoušky a ještě více je propojit s reálným fotbalem a naším klubem.

A kdo tedy bude zeleno-bílý dres nově oblékat? Číslo 10 bude na svá záda navlékne Jakub 'valvi' Valvoda, na fotce vlevo, jeden z největších veteránů domácí FIFA scény. Osmičku si vybral známý streamer Martin 'Caster' Štěpán, stojící napravo, který společně s Radkem 'Rozsim' Rozsívačem (uprostřed) míří do Bohemky z organizace MSG esports. Rozsi už má za sebou angažmá i v klubu AS Trenčín a oblékat nyní bude číslo 77.

Hlavním cílem nově vzniklé sestavy bude samozřejmě konkurenceschopnost předním domácím týmům, ale těšit se jistě můžeme i na propojení reálného fotbalu s tím virtuálním, jako to předvádí poslední esportový přírůstek z Plzně. Aktivity Bohemians Praha 1905 esports můžete sledovat na Facebooku či Instagramu.

Bohemians Praha 1905 esports
Zdroj: bohemians.cz
Štítky: Bohemians 1905
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.