Přejít k hlavnímu obsahu

Boje světových formátů se vrací! Nejlepší americké CS:GO týmy se přesouvají do Evropy

18. 10. 2020 | 11:12 Counter-Strike 2
Dlouhé měsíce se CS:GO turnaje hrály pouze rozděleny do regionů, teď to však vypadá, že je tomuto nešvaru konec. Špičkové americké týmy totiž chystají přesun do Evropy, aby vyzvaly ty nejlepší týmy ze starého kontinentu. Prvním turnajem, který zruší regiony, bude BLAST Premier.
BLAST Premier
BLAST Premier

Je to již přes půl roku, kdy se naposledy utkaly špičkové americké týmy s těmi evropskými na turnaji IEM Katowice. Od té doby však bohužel byly ze všem známých důvodů všechny LAN turnaje zrušeny a esport vstoupil do nucené online éry. Ta bude ještě chvíli pokračovat, ale s vítanou změnou. Opět se dočkáme turnajů světového formátu, americké týmy se totiž přesouvají na evropský kontinent!

Prvním turnajem, který se takto odehraje, a také hlavním iniciátorem této změny je turnaj BLAST, jehož podzimní sezóna začíná již za 26. října. Kromě evropské špičky se v turnaji představí také Evil Geniuses, FURIA a MIBR, kteří však právě teď mají v sestavě pouze dva členy. Z původních partnerských týmů budou chybět 100 Thieves, kteří se rozhodli nepokračovat v CS:GO, a také Liquid, kteří se rozhodli jet do Evropy až v listopadu.

Další americké týmy se chystají do Evropy v listopadu, kdy začne druhá sezóna ligy FLASHPOINT. Kromě několika evropských týmů jako Cloud9 nebo MAD Lions se v turnaji představí také Gen.G, Envy a MIBR

Přesun do Evropy je pro americké týmy logickým krokem. Nejen, že v tomto regionu je mnohem větší konkurence a tím pádem větší možnosti tréninku, co je však důležitější, americká scéna je bez přehánění mrtvá. To tvrdí například i hráč týmu Evil Geniuses, tarik, který svůj názor vyjádřil na Twitteru. Americká scéna měla dlouhou dobu problémy s vychováváním nových talentů, což se projevuje hlavně teď, kdy chybí mladí, talentovaní hráči, starší veteráni naopak přechází na Valorant.

Štítky: BLAST PREMIER
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.