Přejít k hlavnímu obsahu

Britský expert naléhá na hráče, aby omezili hraní online her přes den

24. 3. 2020 | 18:33 Všechny hry
Britský expert naléhá na hráče online her aby omezili svou dobu hraní a hráli ve večerních hodinách, aby nedocházelo ke zbytečnému přetěžování internetových sítí. Tímto krokem by hráči pomohli lidem, kteří jsou nucení momentálně pracovat z domova kvůli koronaviru.
gam
gam

Velká Británie po počátečním odmítání řešení situace už také přistoupila na karanténu a kvůli tomu je nyní momentálně velké množství lidí nuceno pracovat z domova, k čemuž potřebují internetové připojení. Právě proto britský videoherní expert Rik Henderson poprosil hráče, aby limitovali svůj čas strávený v pracovní době v online hrách. "Zatímco služby jako Netflix a Youtube snižují jejich nároky na sítě, gaming zůstává největší hrozbou pro naše sítě." doplňuje Henderson. 

Tuto teorii potvrzuje například služba Steam, která dosáhla svého rekordu online uživatelů - 20 milionů z toho 6,2 milionů hrajících některou z her. Na svém twitteru služba přiznala, že tomuto rekordu nejspíše vděčí opatřením proti šíření koronaviru.

Toto navýšení hráčů je logické, lidé zůstávají doma a hraní online počítačových her nebo komunikace pomocí sociálních sítí jsou jediné způsoby, jak udržet kontakt s rodinou či přáteli. Podle Hendersona nejspíše také dojde ke zvýšení popularity her jako je Fortnite nebo Call of Duty, hráči by podle něj však měli být ohleduplní i přes tvrzení britských providerů, že toto navýšení uživatelů zvládnou a jejich kapacitní limity zatím nedosahují.

Pro představu, italská telekomunikační firma ohlásila nárůst internetového využití o 70%. Tento skok přisuzují právě hraní online her. Právě proto, aby se zamezilo vzniku zbytečných problémů s internetovým připojením v Evropě a velkému skoku v datovém odběru, se služby Netflix, Amazon Prime Video a Youtube rozhodly snížit kvalitu obrazu, tudíž při sledování obsahu při "standardní" kvalitě divák nebude mít tak detailní obraz. 

Zdroj: aourl.me
Štítky: koronavirus