Přejít k hlavnímu obsahu

Brute chtějí dobýt evropskou scénu, nový investor do nich napumpuje miliony

24. 11. 2019 | 20:46 Counter-Strike 2
Petr Andrýsek, podnikatel a majitel největší české social media agentury Socialsharks, se na začátku roku rozhodl rozšířit své portfolio a na začátku roku investoval do esportu a herního průmyslu v Čechách a na Slovensku. V investicích do tohoto odvětví pokračuje nadále. Dalším přírůstkem je tým Brute, se kterým má podnikatel velké plány.
Team Brute
Team Brute

S rychle rostoucím esportovým týmem má Andrýsek v plánu dobýt evropskou kompetitivní scénu. Brute působí na tuzemském trhu od roku 2016 a nenápadnými krůčky se za tři roky fungování vyprofilovali mezi špičku mezi domácími organizacemi. Jako jedni z mála na lokální scéně jsou schopni konkurovat i týmům v Evropě. Mezi největší úspěchy patří triumf ve FORTUNA COOL lize, stříbro z polského turnaje Polbit Arena a kvalifikace na Games Clash Masters, kde se celý turnaj odehrál na polském národním stadionu PGE. Vrchol domácí sezóny se však Brute nezdařil, z brněnského Vodafone Mistrovství České republiky si žádný cenný kov neodvezli.

V Česku zatím není moc esportových týmů, které by dokázali konkurovat zavedeným týmům z Evropy. Český a slovenský trh potřebuje někoho, kdo bude první a ke komu bude moci vzhlížet. Esport tým si každý představí jako partu kluků, co hrají profesionálně hry. Já v tom vidím byznysový přesah. Tým by měl být nástroj, který pomáhá dostat esport do mainstreamu a propojit offline a online svět showbyznysu skrze hry,

říká investor Petr Andrýsek.

Team Brute

CEO Brute Jaroslav Chlumský dodává:

Za naši relativně krátkou historii se celku Brute podařilo získat řadu solidních umístění a ukázat, že patříme mezi špičku tuzemské scény. Tohle je ale pro nás pouze odrazový můstek. Věřím, že Petrovo byznysové know-how a konexe pomohou našemu klubu zařadit se mezi špičku evropské scény a poskytnout našim hráčům zázemí, které si zaslouží.

Mezi partnery týmu pro následující sezónu patří společnost Dell Gaming i s dceřinou firmou Alienware, která patří mezi výrobce nejlepšího herní vybavení. Mezi další partnery se pak nachází výrobce energetického nápoje SEMTEX a již dlouholetý sponzor Brute, výrobce periferií a komponentů XPG by ADATA.

Aktuální týmy hájící barvy organizace Brute:

  • Counter-Strike: Global Offensive
     Slovensko Martin 'MAXX' Smolár
     Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
     Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
     Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
     Slovensko René 'fazen1z' Szíjjártó
     Slovensko Jozef 'd0di' Kiss – trenér
     
  • PlayerUnknown's Battlegrounds
     Česká republika Michal 'Barior' Malý
     Slovensko Patrik 'Nshkoo' Kubík
     Česká republika Petr 'P3tronass' Novák
     Česká republika Connor 'aNTHRAx' Chuchválek
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.